Eкстракт от див ям – ползи

- научете повече тук

Укроти хормоните с екстракт от див ям – №1 билка за женското здраве!

Здравето на съвременната жена е изложено на редица рискове. Един от най-често срещаните и вече превърнал се в глобален проблем, е хормоналният дисбаланс, провокиран от различни причини. От една страна това е стресът, който напряга психиката, а от друга – влошената екологична ситуация, предполагаща насищане на средата с петролни деривати.

Ендокринните нарушения са широко разпространен проблем, който все по-често засяга жените. Трудности със забременяването и спонтанни аборти, кисти на яйчниците, прекомерно мазна кожа, ПМС или мъчителна менопауза… – в основата на всички тези състояния е хормоналният дисбаланс.

Какво представлява естрогеновата доминантност? Състояние, при което прогестерон в женския организъм има, но той не може да изпълни своите функции, тъй като в клетките неговите чувствителни места, наречени рецептори, са заети от естрогеноподобните вещества.

Симптоми на естрогенова доминантност:

  • наднормено тегло и затлъстяване (тук излишните килограми се натрупват главно в областта на корема, ханша и бедрата)
  • задържане на течности, подути крайници, подпухване на лицето
  • болезненост в гърдите, ПМС и нередовна менструация
  • главоболие, лошо настроение и упорита умора
  • често повтарящи се депресивни състояния
  • поликистозни яйчници, косопад, акне
  • репродуктивни нарушения
  • проблеми с щитовидната жлеза

Екстрактът от див ям на Nature’s Wayестествено и безопасно средство, което винаги печели битката с полуделите хормони!

Див ям

Див ям / Сладък картоф (корен) на американската компания Nature’s Way е високо ефективен и напълно безвреден продукт, източник на чист екстракт от корен на див ям – женската хормонорегулираща билка, известна още като сладък картоф или диоскорея.

Дивият ям дължи балансиращия си хормоните ефект на диосгенина, който се съдържа в състава му. Диосгенинът е уникално по рода си биологично активно вещество, което освен че помага на прогестерона да изпълнява правилно функциите си, въздейства и силно общоукрепващо, тонизиращо и подмладяващо.

Механизъм на действие на диосгенина. Функционира подобно на женския хормон прогестерон. Диосгенинът се свързва с естрогеновия рецептор в конкуренция със самия естроген и подобрява естроген-прогестероновия баланс. Диосгенинът регулира хормоналния синтез и води до значително облекчение на симптомите при тежка менопауза и сухота на влагалището, ПМС, често повтарящо се нервно неразположение, проблеми с кожата и косата, нарушени функции на репродуктивните органи и др.

Всяка капсула от продукта Див ям / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg чист, изцяло натурален екстракт от корен на див ям, естествен източник на диосгенин.

Див ям / Сладък картоф (корен) облекчава хормоналните нарушения по изцяло естествен и безопасен начин. Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна.

 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top