Детски храни

 за из път

Пътуването със семейството е едно вълнуващо приключение. Но като родители знаем, че да пътуваме с деца носи и своите задачки и притеснения. Децата са нетърпеливи и дългия път може да им се стори особено досаден. Също така те са склонни да огладняват и ожадняват в най-неподходящите моменти. За да пътуваме по-спокойно, добра идея е да се подготвим с подходящи храни за изпът предварително. Как да избегнем вредните храни и тези, които ще създадат поразии, ще споделим в тази статия.

Нека бъде здравословно

Най-лесното нещо, което можем да измислим като храна за изпът вероятно са неща като чипсове, бургери, захарни изделия и сладки напитки. Въпреки тяхното удобство, това не е подходяща храна нито за развиващите се тела на децата ни, нито за задната седалка. Тези храни лесно цапат и освен да засищат глада, не предлагат много други ползи като хранителна стойност. Само защото сме на път и е малко по-трудно да се придържаме към правилата за здравословно хранене, не бива да се обезкуражаваме, че е напълно невъзможно. Никога не бива да пренебрегваме здравето на децата си, а храната, която им даваме играе основна роля за това. Малко компромиси с вредна храна в колата може бързо да доведе до цяла почивка прекарана с прекаляване и изграждане на лоши навици. С правилната храна, децата ни ще имат силен имунитет и ще останат здрави за да не трябва да се притесняваме за боледуване по време на почивката.

Удобството е важно

Като пътуваме с кола нямаме домашното удобство на кухнята, микровълновата, купичките и чинийките за безопасно хранене. И като родители отиващи на почивка, със сигурност няма да ни се занимава да чистим всякакви трохи и петна по задната седалка. Удобството е изключително важно за подходящата храна за изпът за децата ни. Ако се подготвим предварително, няма да има никаква пречка за нас да комбинираме здравословното с удобното. По този начин, няма и да се налага да търсим ресторанти и бензиностанции по пътя, когато децата внезапно огладнеят. Здравословните барчета са страхотна опция за спирането на глада и са лесни за пъхане във всеки един джоб или раница. Домашно приготвения и пакетиран сандвич с био продукти също е едно универсално решение.

Био алтернативи на любимите им храни

Намирането на алтернативи за вреднитеq но вкусни храни всъщност дори не е чак толкова сложно. Вместо чипс, можете да изберете здравословни крекери, както и оризовки и други био снаксове. Като добавка към тях можем предварително да си вземем и подходящи за път плодове и зеленчуци. Нарязани в кутия краставици и моркови или пък банани, мандарини и ябълки са перфектната здравословна храна за изпът. Ако нямаме подходящи кутии за тях или не ни се разнасят, винаги можем да разчитаме и на сушените плодове и ядки в пликче. Няма нужда да се лишаваме и от захарта. Все пак, в малки количества, тя не вреди. Просто избягвайте продуктите изпълнени с консерванти и оцветители и предпочетете био сокове, близалки и желирани бонбони. Има и множество детски бисквитки, които са предназначени и подходящи за деца. Ако не се страхувате от малко трохи, децата със сигурност ще се зарадват на тези плодови и шоколадови изкушения.

Прочетете още:
6 съвета за здравословно хранене на децата през лятото
Как да повишим апетита на детето
Наднорменото тегло при децата

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top