Да ходим удобно на висок ток

7 съвета, с които да избегнете болките в

7 съвета, с които да избегнете болките в краката и да се чувствате добре на високи токове

На всяка жена се е случвало да я стягат обувките, да я болят краката, а тя да се преструва, че нищо й няма и да върви самоуверено по улиците. Ако е веднъж, болката отшумява и ви се струва забавно да разказвате случката. Но ако ходите на високи токове редовно, опасността краката да ви болят все по-често е доста голяма. Спестете си болките без да се лишавате от любимите си обувки, като следвате съветите по-долу.

Използвайте гел стелки

Те приемат формата на крака ви и предотвратяват пързалянето му в обувката. С тях се чувствате по-удобно и напрежението в краката ви намалява значително. Освен това лесно можете да ги местите от едни обувки в други. Сменяйте гел стелките на всеки шест месеца или когато започнат да се късат.

Ходете правилно

Дали ще се чувствате удобно с обувки на токчета или ще ви болят краката, зависи до голяма степен и от начина, по който вървите. Не сте излезли на разходка с кецове. Ходете с изправена глава и гръбнак – като опъната струна. Повдигайте и сменяйте краката си от бедрата – сякаш в момента, в който извършвате крачката, се предпазвате от падане. Променете центъра на тежестта, намерете баланса между ъгъла на глезена и тялото си.

Редувайте обувките, почивайте си

Не е добра идея да носите обувки на висок ток повече от два поредни дни. Особено ако сте по цял ден на тях. Правете по ден – два почивка минимум между носенията на токчета, за да се възстановят краката ви.

 Високи токчета

Носете обувки на токчета с връзки и/или каишки

Те ще дадат по-голяма стабилност на крака ви и ще ви отърват от най-големия кошмар при ходенето на токчета – пързалянето на крака в обувката.

Купете си малко по-големи обувки на висок ток

Или занесете вашите да ги разширят с половин номер. Най-добре е да си купувате обувки в края на деня, когато краката ви са леко подути от ходене. Така ще си осигурите онова малко свободно пространство, в което пръстите и ходилата ви ще се чувстват наистина удобно.

 

Избягвайте твърде тесните отпред обувки

Обувките с остър нос може и да ви изглеждат красиви, но в повечето случаи са доста неудобни. Ако държите да носите модел с подобен фасон, изберете обувки, за които сте сигурна, че не притискат пръстите ви странично.

Подходящи са моделите с бомбета или заоблен нос.

Сводът ви трябва да съвпада с извивката на обувката

Тогава кракът се чувства стабилен и напрежението в долната част на краката ви значително намалява.

Жената се чувства по-красива и секси на висок ток, това е безспорно. Не забравяйте обаче, че ако често изпитвате болка, цялата ви самоувереност и добро настроение ще се изпарят. Погрижете се за краката и красотата си.

Прочетете още:

Грижа за краката на лятото 

Как да премахнем мазолите

Суха кожа на краката

Разширени вени


 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top