Да свалим килограми

Зимата отдавна си отиде, но едва сега, когато започвате да сменяте дебелите дрехи...

Зимата отдавна си отиде, но едва сега, когато започвате да сменяте дебелите дрехи с по-тънки, забелязвате няколкото излишни килограма, които ви е оставила за спомен. Не изпадайте в паника. Не взимайте драстични мерки. Предлагаме ви просто да преразгледате ежедневното си меню. Пролетните храни стимулират загубата на тегло по естествен път.

Хапвайте ягоди. Фибрите, които съдържат ги правят много подходящи за целта ви – сваляне на зимните килограми. Според едно американско изследване хората, които приемат допълнително по 8 грама фибри на 1000 калории на ден, свалят около 2 килограма. Една чаша ягоди съдържа 3 грама фибри и препоръчваната дневна доза витамин С. Освен това те действат като антиоксидант, който поддържа кожата ви гладка и здрава.

Яжте яйца. Белтъкът е изключително богат на протеини. Яйцата за закуска ще ви заситят за по-дълго време. Приемате същото количество калории, каквото ако ядете тестена закуска, но не сте гладни след 2 – 3 часа и не трупате мазнини.

Нито ден без зелена салата. Колкото повече храни, богати на фибри, има в менюто ви, толкова по-добре. Преди основното ястие задължително хапвайте зелена салата. Изследванията показват, че така намалявате общия прием на калории с 12%. А за вечеря можете да се лишите от основното ястие и да хапнете зелена салата с риба тон например. Разнообразявайте менюто си със зеленчукова супа и таратор. Той ще уталожи част от глада ви и ще можете по-бавно да пристъпите към следващото ястие. Ще можете да прецените кога сте се нахранили и да спрете навреме. Това освен за намаляването на килограмите, ще помогне за по-доброто смилане на храната и няма да ви боли корема от преяждане.

Не подценявайте гъбите. Те са близки по вкус до червеното месо, но съдържат само малка част от калориите и мазнините му. Така ще задоволите потребностите на организма си, няма да трупате мазнини, а по-голямата физическа активност, характерна за пролетта, ще свърши своята работа по отношение на килограмите.

Пресни картофи, но без хляб. Коприва, спанак – имате богат избор.

Заложете на разумно хранене и физически упражнения. Така ще влезете във форма без да губите усмивката си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top