- за красива кожа. Гроздето е плод с изкушаващ сладко-киселичък вкус и висока хранителна стойност.

Гроздето е плод с изкушаващ сладко-киселичък вкус и висока хранителна стойност. Затова е добре да похапвате често от него. Ако искате да смените козметиката за лице и тяло, която ползвате, добра идея е да потърсите продукти, които имат в състава си грозде. То е богато на витамин С и според специалистите е плодът, който ще ви помогне да поддържате кожата си красива, мека  и еластична.

Почистваща маска с грозде.

Гроздето почиства идеално всеки тип кожа – суха, нормална, мазна. Антиоксидантите, които съдържа, премахват напластената мръсотия и токсините, натрупани в кожата и й придават чист и сияен вид. Ако не сте намерили подходящата почистваща маска с грозде в магазина, направете си я у дома. Намачкайте гроздови зърна, махнете семената им и намажете лицето си с получената смес. Постойсе с нея 6 – 7 минути и след това се измийте. Ефектът е поразителен.

Маслото от гроздови семена помага за премахване на акне.

То съдържа полифеноли и има силни противовъзпалителни свойства. Ако кожата ви е мазна и сте предразположени към акне, най-добре е два пъти седмично да правите лек масаж на лицето си с масло от гроздови семена. Така ще предотвратите запушването на порите, ще успокоите кожата и ще я освежите.

Гроздето успокоява кожата при слънчево изгаряне.

Флавоноидите, които се съдържат в него действат като естествена защита от слънцето и успокояват вече изгорелите места. Гроздетоо често се използва в продукти, които намаляват пигментацията, причинена именно от слънчеви изгаряния.

Гроздето забавя процеса на стареене.

Алфа хидроксилните киселини, открити в гроздето, действат като естествен ексфолиант на кожата. Ако си купите ексфолиант за лице с грозде, може да сте сигурни, че той ще премахва ефективно, максимално щадящо кожата и нежно, мъртвите клетки. Гроздето спомага за подобряване на кръвообращението ви и ще запази естествената еластичност и влага на кожата. То намалява загубата на колаген и е особено полезна съставка в кремовете против бръчки.

Затова похапвайте грозде и черпете кожата си с него. Тя ще ви се отблагодари, като бъде винаги свежа и млада.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top