Грип в домашни условия

- как да се справим?

Как да се справим с грипа в домашни условия?

Писали сме доста за това как да преборите грипа и настинката с билки и хомеопатия. В края на тази статия ще намерите линкове към подробна информация по темата. Междувременно, ако се окаже, че ви е зле, а в къщи нямате никакви подходящи билки или лекарства, ето какво можете да направите.

Пийте колкото се може повече течности

Гади ви се? Не се притеснявайте. Пийте плодови сокове, вода или леко подсладен билков чай на малки глътки. Няма да повърнете. Много е важно да не се обезводните. Особено ако имате диария или температура. Как да разберете, че приемате достатъчно течности? Ако е така, урината ви ще е бледожълта, почти безцветна.

Направете си супа

Ако нямате пилешко месо, направете си топла сума с каквито зеленчуци имате и не забравяйте да я застроите с яйце. Надробете си хляб и хапвайте по малко от нея.

Междувременно помолете някой от домашните ви да купи пиле като се прибира, за да приготвите истинска пилешка супа.

 http://www.dreamstime.com/stock-photo-sick-woman-thermometer-flu-image27697840

Завийте се добре и почивайте

Останали сте си у дома не защото имате почивен ден, в който можете да свършите това-онова, а защото не се чувствате добре. Затова сложете чая и купичката със супа близо до леглото, завийте се и си почивайте. Спи ви се непрекъснато? Спете колкото ви е необходимо.

Поддържайте въздуха в стаята влажен

Сложете купичка с вода и оцет върху печката. Ако имате овлажнител, използвайте него. Вариант е също да пускате силно горещата вода в банята и да вдишвате изпаренията й за няколко минути няколко пъти през деня. Това определено ще облекчи дишането ви.

 

Отпушете си носа с инхалация

Кипнете вода на котлона. Ако имате етерично масло от мента или евкалипт, добавете малко, сложете си една кърпа на главата и вдишвайте изпаренията. (Не забравяйте преди това да свалите водата от печката.) Носът ви ще се отпуши за минутка. Можете да повтаряте процедурата толкова пъти, колкото ви е необходимо.

 http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-sick-woman-flu-image27697826

Сложете си топъл компрес

За целта ви трябва само топла кърпа, която да сложите на челото и носа си. Това е много ефективен начин за облекчаване на главоболие и болки в синусите.

Направете си гаргара със солена вода

Това ще ви помогне да отхрачвате по-лесно. А ако до този момент сте лежали и издържите да си направите гаргарата повече от веднъж, изцяло ще успеете да прочистите гърдите си от слуз и храчки.

Разбира се, докато прилагате всички тези съвети, обадете се на близък или приятел и го помолете да ви снабди с някои хомеопатични лекарства, които ще ви помогнат по-бързо да се справите с проблема.

Прочетете:

Предпазване от грип чрез хомеопатия

Настинка – няколко съвета за бързо оздравяване

5 билки за течащ нос 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top