Грим – пролет/лято 2015

И тенденции при прическите и аксесоарите

И две модни тенденции при прическите и аксесоарите

Някои от модните тенденции в гримирането се оказаха доста устойчиви и вече няколко сезона не залязват. Други са съвсем нови и доста странни, но вероятно ще се харесат на по-смелите дами. Вижте как да се гримирате през пролетта и лятото на 2015-та.

 Грим пролет лято

Използвайте лилаво

Това е цветът на тази пролет. Използвайте сенки за очи и червило в лила. Експериментирайте с нюансите – от нежен люляков цвят, през цвят корал до студеното лилаво на лавандулата. Всички те са модерни. Просто разберете кой ви отива най-много.

Слагайте червено червило

Яркочервено. Не използвайте друг грим, само мацнете устата си ягодово червило преди да излезете.

 Грим

Гъсти вежди или никакви вежди

Изборът е ваш, и двете крайности са много модерни. Ако нямате много гъсти вежди, можете да ги удебелите и подчертаете с молив. Другият вариант е да изсветлите веждите си, за да са колкото се може по-незабележими и да гримирате очите си в нежни златисти тонове.

Направете си „не-котешки очи“

Очната линия никога не излиза от мода. Слагайте я от средата на окото, като разширявате линията към външните ъгли. Ако не ви се носи черно, спокойно можете да използвате други цветове.

 

Блестете

Лъщящото лице е на мода. Разбира се то се постига с доста грим и блясък, а не с обикновено потене. Това е една от странните тенденции за този сезон. Челото, скулите, носа – всичко трябва да лъщи. Добрата новина е, че ако се почувствате потна и уморена насред лятната жега, няма нужда да губите самочувствието си. Докато се приведете във вид, можете да минете просто за модерна.

Не носете грим

През миналите сезони тенденцията беше да се носи колкото се може по-малко грим. Сега вече нещата са съвсем крайни. Може да не слагате грим въобще и така да сте по-модерна от всякога. Струва си да приложите тази мода през горещите летни дни.

 Без грим

Решете косата си на път

Забравете за пътя на зиг-заг и прическите без път. Класическата прическа – дълга коса, сресана на две страни покрай лицето, с абсолютно прав път, е отново на мода.

Връзвайте си конска опашка

Само че не високо на темето, а ниско на тила. Така ще имате семпла, елегантна и модерна прическа.

Ползвайте бляскави аксесоари за коса

Позлатени фиби, метални шноли, сребърни фуркети – поглезете се с аксесоари за коса, които блестят и привличат вниманието.

Прочетете още:

Как да избера сенки за очи

Молив за очи – как да го изберем

3 съвета за грима през лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top