Гримът през есента

Тази есен модерен ще е максимално естественият вид – сякаш изобщо не сте...

За някои дами смяната на грима според сезона е толкова естествена, колкото и смяната на гардероба. И това важи не само за сенките и червилото, но и за фон дьо тена и пудрата.

Наистина е добре, когато избирате пудра и фон дьо тен да се съобразите с факта, че през лятото кожата ви е с приятен загар, но с настъпването на есента и зимата, става все по-бледа. Винаги тествайте тези козметични  продукти преди да ги купите и то, ако е възможно, на естествена светлина. Нанесете ги върху кожата си и изчакайте няколко минути. Често се случва пудрата или фон дьо тенът да променят цвета си след като влязат в контакт с естествените киселини в кожата ви. Не забравяйте да проверите дали цветът им ще пасне с цвета на шията ви. Използвайте овлажнител, върху който да нанесете основата (и то съвсем малко количество от нея) – така тя ще бъде равномерна и вие ще изглеждате естествени и свежи. Можете да ползвате и коректор, за да прикриете тъмни кръгове под очите или малки дефекти.

През есента е добре да смените и розовите и светлосини или бели цветове на сенките и моливите със землисти, приглушени цветове, с лек жълт нюанс към тях. Така ще изглеждате по-уверена, спокойна, топла и естествена. Разбира се, когато става въпрос за вечерен грим черното, синьото и ружът са на почетно място в палитрата.

Тази есен модерен ще е максимално естественият вид – сякаш изобщо не сте гримирана. Предупреждаваме ви, че той не се постига лесно. Необходими са безцветен гланц или червило за устни в цвят, който максимално се доближава до вашия, безцветна спирала и светло бежов молив за очи.

Ако искате да привлечете вниманието върху себе си, след като постигнете максимално естествен вид на лицето, подчертайте устните или очите си. Акцентът трябва да бъде само един.

Препоръчваме ви да смените и летните аксесоари. Оставете пластмасата и метала настрана. Носете кехлибар, дърво, мед, бижута от кожа.

Грижете се за здравето си. Това е най-сигурният начин да бъдете красиви. Пожелаваме ви приятно есенно пазаруване на козметика и ви напомняме, че в дрогерия БИ ФИТ вече можете да намерите и био грим.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top