Гримът и страхотната кожа

Подходящите цветове и...

Подходящите цветове и марки грим, както и добрият гримьор, могат да направят чудеса с лицето на всяка жена. До скоро се смяташе, че дамите, които ползват грим от ранна възраст, по-бързо започват да се състаряват, устните им се обезцветяват. Много бързо идва моментът, в който изглеждат ужасно без грим. Това не е съвсем вярно. Ако подберете добре гримовете и следите какви са съставките им, те дори могат да подхранват кожата ви и да я правят по-млада и здрава. Ето какво ви препоръчваме.

Стягащ коректор

За нежната кожа под очите, потърсете коректор, който съдържа пептиди. Това са градивните елементи на протеините, стимулират клетките да произвеждат повече колаген и пречат на кожата да се отпуска. За тази чувствителна област те са по-подходящи от ретиноидите.

Изглаждаща основа

Пробвайте основа с ретинол. Изследванията показват, че ретиноидите изравняват тона на кожата и ви помагат да се борите с остаряването. Тя е много подходяща и за дами, които са предразположени към акне. Ориентирайте се към основа под формата на течност или крем, защото текстурата на ретинола го прави труден за сливане с прах.

Руж за естествен блясък

Руж или бронзант с антиоксиданти ще запази за дълго младежкия блясък на кожата ви. Антиоксидантите ви защитават от свободните радикали. Мощен източник на свободни радикали са слънчевите лъчи, които огряват брадичката, носа, бузите, челото ви. Руж с антиоксиданти би ви предпазил от вредното им влияние. Търсете продукти, които включват в състава си бял, зелен чай, витамини С и Е, коензим Q10 или екстракт от гроздови семки.

Подхранващо червило

Ползвали ли сте червило с хиалуронова киселина? Кожата произвежда естествено тази киселина и така се предпазва от изсушаване. В устните няма мастни жлези, което ги прави по-склонни към изсушаване. С времето те започват да изглеждат по-тънки и набръчкани. Червило с хиалуронова киселина ще им помогне да възвърнат свежия си вид.

Подчертаваме, че не става въпрос за специална или много скъпа козметика. Просто четете етикетите.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top