Грижи за косата по време на бременност

Грижи за косата.

Чувала сте много пъти, че когато жената забременее, всичко се променя, но не сте очаквала, че косата ви може от права да стане къдрава или внезапно да започне да се омазнява на три вместо на пет дни. Не се паникьосвайте, тя ще се върне към нормалното си състояние няколко месеца след като родите. Дотогава просто й обърнете малко повече внимание и ще изглеждате толкова прекрасна, колкото обикновено.

Иска ви се да ознаменувате новината, че сте бременна като промените прическата си? Изчакайте да минете първия триместър. Хормоните, които в момента са си спретнали луд купон в тялото ви, могат да променят косата ви и изведнъж тя да стане къдрава, по-суха, по-мазна или дори сива. Ако се подстрижете средно късо и косата ви изведнъж се накъдри, ще изглеждате доста смешно и няма да имате много опции за промяна, освен да се подстрижете съвсем късо.

Избягвайте да третирате косата си с химикали по време на бременността. Резултатът ще бъде доста неясен и няма да има общо с този, с който сте свикнала, а е много възможно да навредите на бебето.

Първият триместър е минал. Косъмът ви е станал дебел, блестящ, еластичен и вие доволна избирате новата си прическа. Помнете, че няколко месеца след раждането косата ви ще се върне към нормалното си състояние. Поддържайте прическа, която ще направи прехода по-безболезнен за самочувствието ви.

Косата ви по принцип е суха. От хормоналните промени може да стане още по-суха. Ако това се случи вземете мерки. Не ползвайте шампоан при всяко къпане и потърсете етерични масла, с които да си правите овлажняващи маски.

Косата ви е мазна и става все по-мазна. Вземете си пластмасова четка за коса. Спрете да ползвате балсам за коса и не се къпете с шампоан всеки ден, защото това само ще влоши положението. По-добре използвайте сух шампоан, когато е много наложително.

Искате да се боядисате. Безопасно ли е за бебето? Различните лекари имат различно мнение по въпроса. Според някои е добре да не се боядисвате само през първия триместър. Според други боята за коса с всички химикали в нея е опасна за плода. Според трети можете да правите с косата си каквито си искате цветови експерименти без никакъв проблем.

Посъветвайте се с вашия лекар. Помислете си. Ако наистина ви е толкова важно да се боядисвате, докато сте бременна, можете да използвате органични бои на растителна основа. Добре е все пак внимателно да четете етикетите им преди употреба.

Бременна сте и косата и тялото ви се променят. Приемете това и се грижете за себе си със спокойствие и усмивка. Тогава няма как да не изглеждате добре.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top