Грижи за здравето

и красотата през пролетта

В преломния месец март – последния за зимата и първи за пролетта – се оказахме в неочаквана и непредвидима тежка ситуация. Но животът продължава. Ще мине време,  епидемията ще отшуми, ще излезем навън, ще се събираме на бурни купони. И ще искаме да сме красиви.

Затова нека поговорим, как да се погрижим за себе си сега – в началото на пролетта.

В прехода между зимата и пролетта

Този период е критичен за здравето на кожата и нейните придатъци. Поради изчерпаните през зимата резерви, организмът изпитва недостиг на редица хранителни вещества. Той се стреми да задоволи най-напред потребностите на жизнеопределящите органи. Климатичните промени и нестабилността на климатичните условия също изискват промяна в грижите за доброто състояние на кожата, косата и ноктите. Какво е първото, което трябва да предприемете на границата на зимата и пролетта?

Набавете си специализирани хранителни добавки

При недостиг на необходимите хранителни вещества, кожата повяхва, губи блясък и еластичност. С каквато и козметика да я третирате отвън, можете да маскирате щетите от недохранването ѝ, но не можете да ги преодолеете. За такава ситуация са предназначени хранителните добавки за кожа, коса и нокти.

Приети орално, те не се насочват директно към кожата, а организмът ги разпределя съобразно нуждите си и приоритетните си потребности. Така според състава си хранителните добавки за красота попълват евентуалните дефицити, допринасят за общото ви здраве , стимулират имунитета и възпроизводствената система, енергизират ви и повишават тонуса ви. Пият се поне 2-3 месеца, за да може с натрупването да достигнат достатъчна концентрация в кожните клетки и да оптимизират състоянието и функциите им.

Кожата на тялото

Скрита месеци наред под дебели пластове дрехи, кожата на тялото е изнежена, вероятно не добре подхранена и леко дехидратирана. Нанасяйте веднага след баня подхранващи и хидратиращи балсами, лосиони или кремове за тяло. Масажирайте я с богати масажни масла. Избирайте щадящи душ-гелове с неагресивни съставки. И не забравяйте – водата не бива да е твърде гореща.

Лицето

С първите пролетни дни направете няколко важни стъпки за възстановяване и стимулиране на кожата на лицето си:

  • Вгледайте се внимателно в огледалото и установете щетите от изминалата зима. Ако ви се сторят сериозни, потърсете дерматолог или добър козметолог.
  • Осигурете си качествена козметика – хидратираща, подхранваща, изглаждаща бръчиците, забавяща стареенето и т. н.
  • Не забравяйте да смените тежките зимни продукти с такива с по-лека текстура и по-добра попиваемост.

Грижи за косата

Смяната на  сезоните подсеща за необходимостта от специални грижи и за косата. Тя се нуждае от подхранване и овлажняване, за да преодолее щетите от изсушаващия студ през зимата и всепроникващата мъгла и влага, която пропива заедно с разтворената в нея мръсотия.

Пролетта събужда желание за промяна. Време е за цвят и блясък, за смяна на колорита, време е за нова визия.

Декоративна козметика

Задължителната промяна при прехода към пролетта засяга и декоративната козметика. Модерните формули на фон-дьо-тените подкрепят здравето на кожата, правят я гладка и блестяща. Ярките и живи цветове на червилата, ружовете и сенките носят много настроение и самочувствие.

Погрижете се за себе си, без да излизате от къщи – рано или късно епидемията ще свърши!

Всичко необходимо, за да посрещнете пролетта и лятото във форма, ще откриете на https://magazine.befit.bg/

Прочетете още:
„Козметика през зимата и през лятото“
„Смяна на лятната козметика с есенна“

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top