Грижа за тънката коса

- съвети

Знаете ли, че има повече от 50 причини за изтъняването на косата – от недостиг на желязо до лоши хранителни навици и нездравословно хранене. Може да бъде и симптом на хормонални проблеми или друго заболяване. Ето защо е препоръчително – освен ако не сте с тънък косъм по рождение – да посетите лекаря си.

Естетическата страна на нещата не е чак такъв проблем. Само следвайте съветите, които ви предламе по-долу.

Използвайте подходящ балсам

Най-добре е да е същата марка като шампоана ви и да е специално за тънка коса. Не се изкушавайте да купувате от балсамите за къдрави и обемни коси – те са по-тежки и само ще сплескват косата ви.

Пробвайте да използвате балсам за тънка коса, който се нанася преди шампоана. Ако не ви се получи или предпочитате от балсамите за коса, които се ползват след къпане, нанасяйте по малко от него на долните слове на косата си, най-горния го пропуснете. Другият вариант е да мажете само краищата на косата. Фризьорите и специалистите дават различни съвети, затова пробвайте и двата, и проверете кой работи за вас.

Използвайте сух шампоан.

Тънка коса

Не разчитайте само на балсама, за да попречите на косата си да се заплита

Тънката коса се заплита по-лесно от всички останали. Затова и се реши по-трудно. Спете сплетени на плитка, за да си спестите проблема. Ако не ви е удобно и това пречи на пълноценния ви сън, откажете се от плитката и сменете памучната калъфка на възглавницата си със сатенена.

Посъветвайте се с фризьорката си за подходяща прическа

Не е добра идея да ползвате преси, маши и въобще да тормозите и без това тъничките косми на главата си с всякаки уреди и химикали. По-добре се посъветвайте с фризьорката си каква прическа, която изисква минимум поддръжка, ще ви отива и се пострижете по този начин.

Правете си редовно маски за коса

Да, косата ви няма да стане по-дебела, но пък косъмът ще е здрав, лъскав и еластичен, което значи, че с подходящата прическа ще изглеждате неотразимо.

Не въздишайте по това, което нямате и няма как да имате, а използвайте това, с което разполагате, за да се чувствате неотразима.

.

Прочетете още:

5 домашни зимни маски за коса


Как да избера лак за коса
Четка или гребен – как да избера

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top