Грижа за суха кожа

Кожата ви драска, сърби, опъва, дори боли.

Направо ви е страх да се пипнете. Кожата ви драска, сърби, опъва, понякога дори боли. Разбираме проблема ви. Добрата новина е, че с малко внимание, грижи и постоянство, можете да я поддържате гладка и мека. И ви съветваме да започнете веднага.

Хранете се правилно. Няма да се уморим да ви повтаряме това. В основата на всичко винаги е здравословното хранене. Пийте минимум осем чаши вода на ден. Яжте много плодове и зеленчуци. Похапвайте мазна риба, богата на омега 3 мастни киселини.

Изберете подходяща козметика. Купувайте козметика за тяло, само ако сте убедени, че в нея няма минерални масла, алкохол и петролни продукти. Посъветвайте се с дерматолог и търсете кремове и лосиони, които съдържат глицерин, млечни киселини, съчетани с вазелин или ланолин, въобще вещества, които задържат кожата ви влажна по-дълго време.

Имате и още един – може би най-ефективният за вас вариант – органична козметика, за да сте сигурни, че няма да изсушите кожата си допълнително. Органичните кремове са нежни към нея, хидратират я в дълбочина и я защитават от стареене.

Използвайте етерични масла. След като си вземете душ се намазвайте с кокосово, какаово масло или масло от шеа. Те съдържат витамини А, C, D и Е и протеини. Щадят кожата и я подхранват.

Не мийте лицето си повече от два пъти на ден. Избягвайте да ползвате вода от чешмата. В нея има хлор и други химикали, която ще изсушат кожата ви още повече. Използвайте студена минерална вода, кубчета лед или органичен продукт за почистване на лице.

Според някои дерматолози е добре да не стоите във вода повече от три минути на ден – това включва душа, релаксиращата вана и миенето на лицето.

Не прекалявайте със сапуна. Сапун от овесена каша, който нежно ще ексфолира кожата без да я дразни – това е най-добрият вариант за вас. 

Не търкайте кожата си, за да я изсушите, а я попивайте нежно и внимателно.

Прилагайте тези съвети ежедневно и много скоро ще се усетите промяната. Кожата ви ще стане гладка, ще изглежда чудесно и вие ще се чувствате отлично в нея.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top