Грижа за ноктите и краката при мъжете

- виж повече
Грижа за краката и ноктите при мъжете

Много господа все още смятат специалните грижи за кожата и ноктите за крайно немъжествени и уронващи авторитета им. Какво остава пък да отделят време, за да поддържат стъпалата и ноктите на краката си в изряден вид.

Ако проблемът със занемарените крака беше само естетически, това може би нямаше да е толкова лошо. Но липсата на грижи може да доведе до дискомфорт и проблеми, които определено ще се отразят на качеството на живот на господата. Затова, мъже, обърнете внимание на съветите по-долу и започнете да ги прилагате. Не е задължително друг освен любимата ви жена да знае за това. Дори може да я помолите да ви помогне при избора на козметика. Сигурни сме, че няма да има нищо против.

Изрязвайте ноктите си редовно

Това значи веднъж седмично. Не ги отрязвайте до дъно – това е болезнено, вреди на нокътната плочка и повишавате рисковете от увреждане на кожата под нея и от инфекции.

Вземете си специална, удобна ножичка за изрязване на нокти или нокторезачка. Следвайте естествената извивка на ноктите, когато ги режете – не оставяйте остри краища, но и не се престаравайте със заоблянето им.

Не допускайте появата на мазоли

Това е по-лесният вариант отколкото да се борите с тях, когато кожата ви вече е много втвърдена и се появяват болки в краката.

За целта накисвайте краката си за 10 – 15 минути в топла вода веднъж – два пъти седмично и ги търкайте с пемза. След баня задължително ги намазвайте с хидратиращ крем. Носете удобни обувки – не бива да са прекалено тесни, за да може краката ви да дишат.

Подсушавайте добре краката си

Мийте ги всеки ден, и между пръстите, и след това ги подсушавайте добре, включително и между пръстите. Използвайте пудра за крака, ако се потите твърде много. Сменяйте чорапите си всеки ден и носете само такива, които са от естествени материи.

Така ще се предпазите от гъбички и ще си решите проблема с лошата миризма, когато си събувате обувките.

Използвайте крем или лосион против гъбички

Суха, напукана кожа на пръстите на краката, сърбеж и неприятна миризма – с тези оплаквания най-вероятно имате гъбички. Ако ноктите ви са жълти и за загубили здравия си вид, но то също са нападнати от гъбички. Ще ви трябва много упоритост, за да се справите с проблема. Купете си лосион или крем, мажете се редовно в продължение на месец и ако няма подобрение, консултирайте се с лекар.

Грижа за краката и ноктите при мъжете

Правете си освежаваща баня на краката

Изсипете във водата няколко капки етерично масло от мента или лавандула и накиснете краката си. Ефектът на това действие след дълъг работен ден е направо вълшебен. Ще усетите как цялата умора се изпарява и се чувствате отново в отлична форма.

Грижете се за краката и ноктите си, защото това е част от грижата за здравето ви. А и дамата до вас определено ще е доволна.

Прочетете още:

Как да премахнем мазолите

Възпаление на кожичките на ноктите 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top