Грижа за лактите и колената

Грижите ли се за лактите и колената си?

Тениски, къси поли и панталони – вече целият ви гардероб е в пълна бойна готовност за летни забавления. А как се чувства кожата ви? Добре? Грижите се за нея? Това е чудесно! Нали не забравяте да обърнете специално внимание на кожата на лактите и колената? Представете си как се появявате с къса рокля без ръкави и на ръцете и краката ви стоят като кръпки петна от суха и загрубяла кожа.

Какво да направите, за да избегнете това? Следвайте няколко прости съвета, които ще ви отнемат не повече от 5 минути на ден и проблемът е решен.

Когато ексфолирате тялото си, обръщайте специално внимание на лактите и колената. Там обикновено кожата е по-груба и има нужда от малко по-силен натиск. Естествено, не прекалявайте, за да не се нараните.

След баня вероятно се мажете с хидратиращ крем за тяло. Втривайте повече от него в кожата на лактите и колената. Така тя ще остане гладка и еластична. Ако кожата на тези места вече е загрубяла, вечер преди лягане също е добре да я мажете с крем или бебешко олио.

Избягвайте да се подпирате на лакти. От това кожата ви загрубява. Ако все пак навикът е по-силен от вас, правете си маска преди лягане или след баня с лавандулово или ментово масло. То ще омекоти и освежи загрубялата кожа.

Навярно вече сте започнали да слагате плажно масло. Много често се случва да забравяте колената и лактите си. Освен, че изглеждате смешно, изгарянето на тези места, където кожата трябва да бъде еластична, е доста болезнено. Затова възпитайте в себе си навика винаги да нанасяте плажно масло и върху тях.

Това е всичко, което е необходимо, за да имате красива и гладка кожа на лактите и колената. Не забравяйте, всекидневната грижа за вашето тяло отнема малко време, а вие се чувствате красива, здрава и със самочувствие. Непременно отделяйте време за себе си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top