Грижа за краката през лятото

Гладките стъпала с копринена определено правят...

Гладките стъпала с копринена кожа определено правят впечатление и на мъже и на жени. Как да постигнете този ефект, за да можете с удоволствие да носите красиви, леки сандали? Лесно е.

Има дами, които се притесняват да носят отворени обувки и продължават да се измъчват със затворени, тесни модели, въпреки жегата. Ако сте от тях, то опитайте да се преборите с проблема. През лятото краката ви се изпотяват повече. Получилата се влага е просто идеална за развитие на гъбички. Тя е и една от предпоставките за лоша миризма. Затова пробвайте да ходите с малко по-отворени обувки, с които не е нужно да носите чорапи. Мийте краката си по няколко пъти на ден и ги изсушавайте добре преди отново да сложите обувки. Всъщност последният съвет важи и за отворени и за затворени модели.

Ползвайте пудра за крака. На пазара се предлагат всякакви разновидности – ароматизирана, непудраароматизирана, със специални противогъбични свойства. Така ще се чувствате свежи и със сухи крака. Ако случайно пудрата ви е свършила, сложете малко царевично брашно. Ще ви свърши същата работа.

Сменяйте чорапите си често. А най-добре е, ако изобщо не носите такива. Само мажете ходилата си с плажно масло. Те са податливи на вредните слънчеви лъчи точно колкото и останалите части на тялото ви.

Отново се връщаме към модела обувки. Отказала сте се от безумната мода да носите ботуши и къси панталони, когато навън е 30 градуса. До тук добре. Съветът ни е да подбирате внимателно и сандалите си. Тези модели, които са с каишка между пръстите, могат да раздразнят кожата, да предизвикат сърбежи, обриви и ранички. Много си ги харесвате? Носете ги, но ги редувайте с друг модел сандали. Щадете краката си.

Ако работата ви е свързана с много ходене и стрес и кръстосвате горещите градски улици по цял ден, награждавайте краката си от време на време. Ходете на професионален масаж на краката веднъж месечно. Ефектът е поразителен.

Всъщност можете да глезите краката си всяка вечер, в домашни условия. Няма да ви отнеме много време. След като измиете стъпалата си, облейте ги със студена вода. След това ги накиснете в топла с няколко капки от различни етерични масла – розмарин и лавандула например. Потърсете си ексофлиант за ходила и подходяща пемза. Само не натискайте прекалено силно, когато я ползвате, защото ще си направите рани.

Много често се случва да забравяме за тази част от тялото си или да се успокояваме с мисълта, че никой не я вижда. Променете това. Ще се почувствате по-леки и по-красиви. А притеснението от отворени обувки ще изчезне като дим.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top