Грижа за краката през зимата

- няколко полезни съвета

Вече ходите със затворени обувки и затова сте позабравили да полагате специални грижи за краката си. Нали никой не вижда, че петите ви са загрубели, а ноктите леко жълти, защо да се притеснявате.

Препоръчваме ви да възстановите навика си да отделяте по десет минути на ден, за да поддържате ходилата и ноктите си в перфектна форма. Така вие самите ще се чувствате по-добре.

Само си представете на какво са подложени краката ви през студените месеци! По цял ден сте с дебели чорапи и затворени обувки. Изпотявате се. Понякога обувките ви пропускат и стоите с мокри крака през целия ден. Понякога пък обувките ви стягат. Смазват малкото ви пръстче и имате мазоли. Чувствате се сякаш сте ходили с гирички, вързани за краката. Всичко това е лесно поправимо.

Сутрин, след като си вземете душ, мажете краката си с крем или ги пръскайте със спрей за крака с освежаващ ефект.

Непременно правете пилинг на ходилата си най-малко веднъж седмично. За целта можете да си вземете пила за крака или пемза и подходящ ексфолиращ крем. Не търкайте ожесточено само, защото кожата ви се струва твърде груба. Така има вероятност да я претриете.

Киснете краката си веднъж седмично в топла вода с ароматни соли. Това ще ви помогне да се отпуснете, напрежението ще изчезне, кожата на ходилата ви ще омекне, а ноктите ще са готови за педикюр. След като свършите и с тази процедура, направете масаж на ходилата си с крем или с етерично масло. Ментовото и лавандуловото етерично масло са най-подходящи, защото имат омекотяващ и освежаващ ефект. Щом приключите с масажа, обуйте си памучни чорапи.

Освен педикюра е добре да полагате и допълнителна грижа за ноктите си. Ако се цепят или пожълтяват, можете да ги мажете с бадемово масло. То действаа подхранващо и възвръща здравината на нокътната плочка.

Редовните грижи като с магическа пръчка ще премахнат болките в краката ви след тежък работен ден. Ще се чувствате удобно. Ходилата и ноктите ви ще изглеждат чудесно и когато отново дойде лято, няма да имате нужда от специална подготовка. Просто ще си сложите сандалите.

Прочетете още:

Как да премахнем мазолите 
Грижа за краката през лятото 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit:
Козметика за крака 
Масажори
Аксесоари

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top