Грижа за косата, когато сме на море

Бъдете красива на морето

На плажа, в откритата дискотека или романтична разходка по морската алея – вие искате да изглеждате перфектно. Проблемът е, че морето и слънцето изтощават косата ви. Тя става суха, чуплива, заплита се и се къса лесно. Какво да направите, за да си спестите тези неприятности?

Не стойте твърде дълго в помещения с климатик. Сутрин, докато все още е хладно и се приготвяте за плаж, може и да не го пускате. Той изсушава въздуха, което се отразява и на косата и на кожата ви.

Пазете косата си от слънцето. Особено ако я боядисвате. Носете шапка или шал и използвайте балсам за коса със защита от ултравиолетови лъчи.

Подстригвайте се редовно. Подрязвайте косата си всеки месец. Слънцето, вятърът и морето я изсушават. Това е причината за по-бързото изтощаване на крайчетата. Ако я подрязвате редовно, тя ще е жива, лъскава и еластична.

Солената вода прави косата ви по-твърда. Ако не я изкъпете след като се върнете от плажа, можете спокойно да оформите каквато си пожелаете прическа за вечерта и без фиксатор.

Всъщност, за да се справите със задачата, трябва да се погрижите за косата си още на плажа. След като излезете от вода и тя изсъхне, често се случва да остане заплетена и сплъстена. Затова винаги носете със себе си гребен с широки зъби. Преди да влезете във водата го напръскайте със слънцезащитен спрей и се срешете. Повторете процедурата след като излезете от морето. Така ще предотвратите заплитането на възли.

Друг вариант е да се сплитате на плитки. Струва ви се твърде фриволно и младежко? Не сте в офиса, забравихте ли. Не ги правете стегнати, за да не повредите косата си. Плитките ви придават по-енергичен вид и запазват  косъма здрав. Можете да вплетете в тях и панделки с цвета на тоалета ви.

Въздържайте се от употребата на преса и сешоар. След като цял ден сте били на слънце и сте мокрили косата си в солената вода, те ще я изсушат още повече. Вместо това използвайте повече аксесоари. Шарени фиби, нестандартни ластици и диадеми. Добре подбраният аксесоар е ефектен и практичен.

Грижете се за косата си и ще се чувствате красива и очарователна. Пожелаваме ви прекрасно лято!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top