Грижа за кожичките на ноктите

- през зимата

Да, за тях също трябват специални грижи през зимата. Кожичките на ноктите винаги са проблемни и изискват специално внимание. Не ги занемарявайте през зимния сезон. Бедата дори не е в това, че ръцете ви ще изглеждат зле, а в това, че сухите, напукани и нацепени кожички болят и ви карат да се чувствате некомфортно.

Затова сменете крема си за ръце с по-богат подхранващ и хидратиращ крем, който не съдържа алкохол, и не забравяйте да намажете и кожичките около ноктите.

Купете си подхранващо масло за кутикули. То обикновено е смес от леки етерични масла, съдържа витамин Е, прониква дълбоко в кожата и защитава кожичките и ноктите ви от студа и мръсотията.

Грижа за ноктитеТърсете продукт, който съдържа поне едно от следните масла: масло от жожоба, бадемово масло или зехтин.

Използвайте го два пъти дневно и много бързо ще усетите благотворния му ефект. Препоръчително е второто му нанасяне да е вечер, когато сте приключила с всички задължения, ръцете ви са чисти и повече няма да ги излагате на студ и вода. Половин час преди лягане например. Преди да заспите попийте останалото по ръцете ви масло с хартиена салфетка.

Отделете време и за посещение при маникюрист или веднъж на две седмици сама си правете маникюр. Не прекалявайте с дължината му. През зимата е по-добре да поддържате ноктите си къси, защото така те се нуждаят от по-малко влага, за да останат здрави.

Носете ръкавици, когато излизате навън. Имаме предвид ръкавици с пръсти. Студените пръсти са признак за бавно кръвообращение, т. е. до кожичките ви не стигат достатъчно хранителни вещества, а кожата ви се изсушава и напуква.

Носете ръкавици, когато миете чинии и използвате почистващи препарати. Водата изсушава кожата, а верото, обезмаслителите и препаратите за прозорци могат да предизвикат обриви и зачервявания.

Грижата за кожичките на ноктите няма да ви отнеме много време, а ще се чувствате добре и ще изглеждате чудесно. Не ги пренебрегвайте.

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top