Грижа за кожата

- след и по време празниците грижете се за Вашата кожа

Хубаво е, че полагате специални грижи за кожата си през зимата, но замисляли ли сте се как й се отразяват празниците? Стрес, алкохол, недоспиване, твърде много грим, мазни и тежки храни, похапване на повече сладкиши и шоколад – всичко това, в комбинация със студа, може да ви изиграе лоша шега. Нали не искате още след второто щуро коледно парти да се погледнете в огледалото и да видите подпухнало лице с тъмни кръгове под очите и пъпки?

Започнете да подготвяте кожата си за преминаване в режим „празници” възможно най-рано. Така ще изглеждате свежи, отпочинали и със сияйна кожа на всеки купон, а ефектът ще се запази дълго след като новогодишната еуфория премине.

Не пропускайте да ексфолирате кожата си редовно – два пъти седмично – защото това ще намали риска от появата на пъпки. Не използвайте ексфолиант с алкохол, защото той изсушава кожата допълнително.

Сменете обичайния си крем за лице с такъв, който съдържа повече ретинол или използвайте серум за лице с високо съдържание на витамин С. Задължително е да осигурите добро хидратиране на кожата. За кратко дори можете да използвате нощния си крем за лице вместо дневен.

Козметиците издават и една малка тайна за тези, които ще се погледнат в огледалото преди парти и ще видят огромна пъпка на най-неподходящото място. Сложете върху пъпката няколко капки „Визин”, изчакайте да засъхнат и след това поставете коректор, подходящ за тена ви.

Не сте полагали предварителни грижи за кожата си, купонясвате като рок звезда и естествено под очите ви се появяват тъмни кръгове и торбички. За вас има едно-единствено спасение – студът. Обтрийте лицето си със студен чай от лайка. Поставете на очите си пакетчета чай от лайка или зелен чай, които преди това сте държали в хладилника и след това се намажете с охлаждащ гел. Нямате толкова време? Поставете две лъжици в камерата за 5 минути. Извадете ги и ги притиснете към очите си. Ефектът е гарантиран, макар усещането да е доста неприятно. Не забравяйте след това да си сложите крем.

Друг начин да избегнете подпухването е след като се приберете от парти да спите на много висока възглавница. Проблемът е, че така е много вероятно да ви се схване вратът.

Какво да направите за тъмните кръгове под очите? Спете повече. Ако пък не искате да изпуснете нито един миг забава, изберете си подходящ коректор. Не бива да е много светъл, защото ще подчертае проблема вместо да го прикрие. Подберете цвят коректор, максимално близък до цвета на основата, която използвате.

Когато излизате на разходка, не забравяйте да ползвате слънцезащитен крем. Препоръчително е и балсамът ви за устни да има слънцезащитен фактор.

Пийте колкото се може повече вода. Яжте плодове и зеленчуци и не преставайте да се чувствате щастливи. Това определено ще се отрази добре на кожата ви.

Прочетете още:

Грижа за кожата през зимата

Овесената каша – средство за разкрасяване

Почистете лицето си с чай 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit:
Визин разтвор за очи

Кремове с ретинол

Чай Лайка

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top