Грижа за кожата около очите

- съвети

Редовната грижа за кожата около очите означава да запазите свежия си и младежки вид дълго време. Тя е от 6 до 10 пъти по-тънка от кожата на лицето и първа дава сигнали за това, че стресът ви идва в повече, че не почивате достатъчно и сте се занемарили. Какво да направите, за да не се окажете рано-рано със сбръчкана, отпусната кожа, торбички и тъмни кръгове около очите?

Използвайте кремове за очи
Хубаво е, че сте доволна от крема си за лице, но той не е достатъчно ефективен за кожата около очите. Търсете продукт, съдържащ ретинол, овлажнители, пептиди. Тези съставки се борят с бръчките и подпухването. В момента се предлагат и множество кремове за очи с етерични масла – шипково, арганово. Те също са с отлично освежаващо и подхранващо действие.

Мийте и подсушавайте тази част на лицето особено внимателно
Пак заради нежността на кожата около очите, внимавайте. Не я дърпайте, не я търкайте грубо, избягвайте да нанасяте върху нея ексфолиращи козметични продукти. Всичко това може да има само отрицателен ефект върху структурата на кожата ви.

Не си правете кола маска на веждите
Това може да увреди горния слой на кожата. По-добре почиствайте веждите си с пинсета и то много внимателно.

Вземете си специален продукт за почистване на кожата около очите
Миете лицето си със сапун веднъж дневно? Отлично. Това е добра идея за сутринта. Вечер ви препоръчваме първо да сваляте грима си (винаги!) и след това да почиствате очите само със студена вода или с тоник, предназначен именно за тези зони от лицето.

Околоочна грижа

Нанасяйте слънцезащитен крем
Не чакайте да дойде лято. Започнете да слагате слънцезащитен крем около очите си още от началото на пролетта. Четете етикетите и на кремовете за очи, които купувате. Някои от тях имат и UV защита.

Правете си масаж
Масажирайте цялото си лице всеки ден. Това обикновено помага за намаляване на подпухването. Притокът на кръв се увеличава и кожата се снабдява с повече хранителни вещества.

Веднъж седмично си правете маска
Глезете кожата си с маски за успокояване и хидратиране. Помолете козметичката си да ви препоръча някоя или си забъркайте домашна.

Отделяйте не повече от 10 минути на ден, за да се погрижите за кожата около очите и ще се радвате на младо лице и добро самочувствие още дълго време. И разбира се, не чакайте да станете на 40 – 50 години, за да започнете да правите нещо по въпроса. След 25 – 28 годишна възраст е добре да обръщате повече внимание на себе си. Приятно глезене!

Прочетете още:

Как да избера околоочен крем


Домашни маски за изтощена кожа
5 домашни зимни маски за коса
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top