Грижа за кожата около очите 2

- виж повече

Колкото по-внимателно се грижите за кожата около очите, толкова по-дълго ще се радвате на младежки вид. Така започнахме и първата статия по темата, важно ни е да ви го напомним отново. Вижте още няколко съвета, спазването на които ще ви помогне да отстраните кафявите кръгове около очите, да се отървете от подпухването и да забавите появата на бръчици.

Избягвайте тежките, натъпкани с химия почистващи препарати за грим

Избирайте по възможност органични продукти или етерични масла, с които да почиствате грима от очите си.

Ако сменяте почистващия продукт, бъдете внимателни. Тествайте го върху малка зона от кожата около очите, изчакайте един ден и ако няма дразнене и зачервяване, започнете да го ползвате нормално.

Спасете се от подпухването с краставички, студени пликчета за чай или ледена лъжица

Класиката си е класика. Ако сте подпухнали, поставете 2 студени пакетчета чай от лайка или колелца от краставица върху клепачите си и стойте с тях около 15 – 20 минути. Подутите ви очи ще върнат нормалния си вид. Ако не разполагате с чай или краставица, пъхнете две лъжици в камерата за няколко минути и след това ги поставете върху клепачите си, крайният ефект ще е същият.

 Околоочен крем

Ако подпухвате често, то може би спите твърде дълго по корем и е добре да смените позата. Други причини може да са неудобната възглавница, прекомерната консумация на сол или някое по-сериозно заболяване. Ако имате и други оплаквания, консултирайте се с лекар.

Правете си маска с органичен мед

Нанесете го внимателно върху очите и стойте с него 10 – 15 минути. След това се избършете с топла, влажна кърпа. Повтаряйте процедура с меда 2 – 3 пъти седмично, това ще направи кожата ви мека и ще забави процесите на стареене.

Хидратирайте сухата кожа около очите с витамин Е

Мажете се с масла, богати на витамин Е, всеки ден. Това ще допринесе за по-добрата хидратация на кожата и ще я предпазва от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Отделяйте по 10 – 15 минути на ден за разкрасяване и грижа за лицето и нежната кожа около очите. Ще се радвате на резултата години наред.

Прочетете още:  

Грижа за кожата около очите

Околоочен крем – как да го избера
Какво не знаем за бръчките

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top