Грижа за кожата и косата на 50+

- прочетете повече
Грижа за кожата и косата 50+

Всичко оказва влияние върху кожата ни: слънцето; степента на замърсяване на въздуха на мястото, в което живеем; пушенето; консумацията на алкохол; начинът на хранене; стресът; гравитацията; затлъстяването; времето, което минава. С напредването на възрастта производството на колаген намалява. Кожата губи еластичността си и става по-суха. Косата посивява и изтънява. Разбира се, грижите, които сте полагали за себе си през годините също имат значение. За да продължите да се чувствате добре в кожата си, полагайте специални грижи за нея и косата си след като навършите 50.

Как да се грижа за кожата след като стана на 50

  1. Спрете да пушите, ако все още не сте го направили. Кожата на пушачите се състарява преждевременно.
  1. Използвайте слънцезащитен крем. Излагането на слънце състарява кожата и провокира появата на лунички, петна по кожата и старчески петна.
  1. Използвайте крем за овлажнява на кожата, произведен специално за вашата възраст. Мийте се с овлажняващ сапун и си правете хидратираща маска веднъж седмично.
  1. Не се мийте с гореща вода, защото тя допълнително изсушава кожата. Заложете на хладка вода и козметика за суха кожа, включително и нощен крем.
  1. Ексфолирайте внимателно кожата си веднъж седмично. След това я подхранвайте с кокосово масло.
  1. Пийте много вода и добавете към диетата си още повече плодове и зеленчуци. Хранете се здравословно.
  1. Ползвайте крем против бръчки. Макар че на 50 години е малко късно. Добре е след 30 – 35 годишна възраст да си вземете подходящ крем за изглаждане на фините бръчки и да ползвате редовно подмладяваща козметика през годините.

Грижа за кожата и косата 50+

Как да се грижа за косата си след като стана на 50

  1. Уточнете за себе си дали искате да оставите косата си прошарена от бели кичури или ще се боядисвате. Вторият вариант ще свали значителен брой години от лицето ви. Не е задължително да боядисвате цялата си коса. Посъветвайте се с вашия фризьор – може да си направите само по-светли кичури тук-там, които ще придадат свежест на лицето ви. Може да боядисвате и цялата си коса в плътен цвят. Да знаете само, че това означава ежемесечни посещения при фризьора.
  1. Сменете прическата. Обикновено, когато наближат 50-те, дамите започват да се подстригват по-късо, защото косата им губи своята жизненост и не изглежда особено добре. Освен това късите прически подмладяват. Може да пробвате и вие. Ако пък искате да запазите дългата си коса, посъветвайте се с вашия фризьор. Нека ви препоръча подхранващи маски и подходяща козметика.
  1. Справете се с изтъняването на косъма като използвате шампоан за обем. Можете също да поискате прическа с изтъняване – то придава обем.

Грижете се за себе си. Бъдете физически активни. Хранете се добре. И не страдайте за отминаващото време, а се наслаждавайте на всяка минута. Тогава със сигурност ще се чувствате и ще изглеждате добре.

Прочетете още:
Какво не знаем за бръчките 
Крем против бръчки 
Изберете козметика според възрастта си 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top