Грижа за боядисаната коса

Новият цвят на косата ви придава...

Новият цвят на косата ви придава съвсем свеж, различен вид и вие много се харесвате. Чувствате се красива и всички погледи са насочени към вас. За да запазите по-дълго блестящия и здрав вид на косата си, трябва да полагате специални грижи за нея. След като я боядисате тя става много по-суха, чувствителна, заплита се и се къса лесно. Ако не внимавате, бързо ще добие изтощен вид.

  1. Поддържайте влажността на косата си. Боята може да изсуши космените фоликули затова започнете да използвате шампоан и балсам за боядисана коса, съдържащи допълнителни овлажнители, които я успокояват. Предлагат се и маски за боядисана коса – те поддържат влагата и живия й цвят. Препоръчително е да се правят веднъж седмично.
  2. Носете шапка, когато се излагате на слънце за по-дълъг период от време. Можете да използвате и защитен спрей. У лтравиолетовите лъчи  влияят зле на цвета и здравината на косата ви.
  3. Използвайте гребен с широки зъби вместо четка – боядисаната коса се къса по-лесно. Избягвайте сешоара и не търкайте косата си с хавлиена кърпа. По-добре е да я увиете и да я оставите да изсъхне сама.
  4. Не изправяйте и не къдрете боядисана коса, защото така я изтощавате допълнително. Ако искате да сте къдрава, посетете фризьора поне 2 седмици преди да се боядисате. Не злоупотребявайте с косата си често, защото никакви подхранващи маски и грижи няма да могат да я спасят.
  5. Ползвайте гела и пяната пестеливо, защото те могат да убият блясъка на косата ви.
  6. Влизайте в басейна с шапка за плуване и ако по косата ви има хлор, измийте я внимателно.
  7. Боядисвайте само корените. Следете кога косата ви прораства и в корените й вече се вижда естествения цвят. Щом това се случи, време е отново да посетите фризьорския салон. Боядисвайте цялата коса не повече от два пъти годишно.
  8. На пазара започват да се появяват продукти за коса без пероксид, амоняк и алкохол. Ако е възможно, ползвайте тях, защото те щадят най-много косата ви.
  9. Понякога, въпреки всички грижи косата ви има нужда от голяма почивка, ако искате  отново да изглежда добре. Тогава вариантът е да се подстрижете. Изберете си къса прическа, която ще позволи на косата ви да си почине и отново да стане здрава и блестяща.

Понякога жените боядисват косите си, защото имат нужда от промяна, но не си дават сметка, че след това трябва да полагат допълнителни грижи. Тогава промяната бързо  се превръща в тежест. Затова помислете предварително. Ако не няма да можете да поддържате косата си блестяща и жива, помислете за друг начин за промяна.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top