Готовите бебешки храни

- предимства

Време е да захраните бебето с храни, различни от кърмата и млякото. То вече е достигнало подходящата възраст и се нуждае от обогатяване и разнообразяване на ежедневното меню. Пред вас има два избора – да закупите необходимите продукти и да приготвите домашно пюре, или да се възползвате от многото варианти детски храни и да подберете подходящите спрямо възрастта на бебето. Най-важното е бебето ви да приема достатъчно количество и разнообразни продукти, независимо дали са домашно приготвени или индустриално призведени. За разлика от сезонните плодове и зеленчуци, готовите бебешки храни осигуряват целогодишно наличие на полезни и здравословни съставки.

Кои са предимствата на готовите бебешки храни?  

 • Осигуряват разнообразяване на менюто на детето
  Съдържат различни видове плодове, зеленчуци, меса и риба в точно опредлено количество, които гарантират пълноценното хранене и здравето на детето.
 • Съдържат висококачествени, екологично чисти суровини
  Контролът върху бебешките храни е изкючително стриктен. При производството им се спазват много правила за подбор на продуктите, обработка, хигиена на производство и складиране.

.

 • Международни и национални стандарти по отношение състава
  Съставът на бебешките храни се контролира чрез редица нормативни актове, и строго се следи дали производителите спазват указанията за преработката и производството, така че да се запазят в максимална степен всички полезни вещества.
 • Термичната обработка запазва хранителната и биологична ценност на бебешките храни
  Единственият метод, които се използва за консервиране на пюрета за малки деца е пастьоризацията. Чрез нея се запазват в най-голяма степен ценните съставки и продуктът може да се използва в рамките на посочения от производителя срок на годност. Предлагайки индустриално произведени храни на бебето, вие може да сте напълно сигурни, че то получава всички необходими хранителни вещества за оптимален растеж и развитие.
 • Необходима консистенция, съответна на етапа на хранене
  Купуването на готова храна за определена възраст, указана на етикета, Ви гарантира, че тя е разработена специално за тази възраст. Има подходящата консистенция и плътност, така че бебето да я приеме добре.

Световната Здравна Организация препоръчва храненето с индустриално приготвени захранващи храни, ако родителите имат възможност да ги закупуват.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top