Гинко билоба

- за млада и красива кожа през есента

Гинко билоба е дърво, което вирее в Азия и е смятано за едно от най-старите дървета на Земята. То може да издържа на всякакви условия – устойчиво е на болести и насекоми, и се развива чудесно в добре напоени и дренирани почви. Екстрактът от листата му е една от най-продаваните добавки в САЩ и в Европа. Използва се и в най-различни козметични продукти.

В древността китайците са употребявали гинко билоба за подобряване на кръвообращението, паметта и като средство за подмладяване. В наши дни медицината и козметичната индустрия се възползват от противовъзпалителните му и антибактериални свойства.

Доказано е, че гинко билоба забавя процесите на стареенето на кожата. То помага за прочистването на сенилните плаки, които се натрупват в кожата заради свободните радикали и подобрява циркулацията на кръвта. Благодарение на това кожата остава лъскава и розова, а старческите петна просто не се появяват. Подмладяващите кремове, съдържащи гинко билоба могат да направят кожата ви мека и да изгладят фините бръчици.

Според някои изследвания хора, използвали крем за лице против стареене, съдържащ гинко билоба, виждат резултата в рамките на две седмици лечение – застаряващата и суха кожа става хидратирана и блестяща.

Гинко билоба се добавя към лосиони, кремове, маски и почистващи козметични продукти, като препоръчителната концентрация е 0.01% до 5%.

Използването на крем с гинко билоба през есента е чудесна идея, защото то успокоява кожата и я предпазва от вредните ултравиолетови лъчи. Сигурни сме, че отдавна сте захвърлили слънцезащитния крем и се успокоявате с мисълта, че слънцето през есента е доста слабо. Крем с гинко билоба много бързо ще реши проблема.

Помислете от какво има нужда вашата кожа и изберете тези козметични продукти, които ще й повлияят най-добре. Сигурни сме, че поне в един от тях ще се съдържа и гинко билоба.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top