Вълшебните свойства на аргана

Изследванията показват, че аргановото...

Аргановото масло се използва, с козметични цели, от мароканските жени вече стотици години.  Останалата част от света открива вълшебните му свойства значително по-късно и смятаме, че много дами ще подкрепят твърдението ни, че днес то е абсолютен хит всред продуктите за разкрасяване.

Маслото се добива от семената на плода, който расте на дървото арган. Самото дърво е доста рядко – вирее единствено в югозападната част на Мароко.

Изследванията показват, че аргановото масло е много богато на мастни киселини и витамин Е. Благодарение на тях има огромни хидратиращи свойства и успокоява кожата. Благотворният му ефект е доказан дори и при по-тежки случаи на псориазис и екзема. Ако изберете качествен избелващ или подмладяващ крем, с основна съставка арганово масло, бързо ще оцените ефекта, защото то предотвратява появата на петна по кожата и намалява и забавя появата на бръчки. Страдате от акне? Успокояващ кожата крем, отново с арганово масло, ще ви помогне да избегнете зачервяването на лицето преди появата на пъпките.

Още по-ефективно въздействие има аргана върху косата ви. Ненаситените мастни киселини Омега 3 и Омега 9 стимулират подхранването на космените фоликули. Високото съдържание на витамин Е пречи на косъма да се разцепва, помага му да расте по-бързо и го прави еластичен. Косата е хидратирана, влажността на косъма се запазва дълго, и е предпазена от замърсяване и ултравиолетовите лъчи на слънцето. Сплетени краища, изтощена и накъсана коса – ще забравите за всички тези проблеми. Известните марки, произвеждащи козметика за коса, пуснаха цели серии бои, шампоани, балсами, гелове и всякакви други продукти с арган.

Третото основно нещо, за което може да ви помогне аргановото масло е добрият вид на ръцете. Хидратира изсушената кожа, заздравява ноктите (вземете си чисто арганово масло и мажете чупливите нокти с него), кара кожичките да омекнат, така че да можете да ги отстраните безпроблемно.

Не ви се вярва, че маслото, добито от семената на един плод, може да има толкова полезни свойства? Убедете се сама във вълшебното въздействие на аргана. Консултирайте се с приятелки, фризьорката си, дерматолог. Пробвайте сама и следете какъв ще бъде ефектът. Сигурни сме, че ще сте доволна.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top