Въздухът в детската стая

Знаете, че въздухът в затворени помещения е...

Знаете, че въздухът в затворени помещения е по-замърсен отколкото въздухът навън дори, когато става въпрос за града. Прах, почистващи препарати, уреди за отопление, косми от домашни любимци, миризми от кухнята или промъкнал се цигарен дим – всичко това се събира в стаята и вие го вдишвате. Честото проветряване е най-доброто решение на проблема, когато става въпрос за възрастни.

Вие обаче сте чели, че замърсеният въздух в детската стая може да провокира различни алергии или астма и искате да се застраховате.

Колко високи са рисковете и каква може да бъде реакцията на детето спрямо мръсния въздух зависи от възрастта и от общото му здравословно състояние. Освен, че е добре да проветрявате често, можете да потърсите и уред за пречистване на въздуха.

Бебешка стаяЧудесна идея е да го комбинирате с йонизатор. Той ще насища въздуха с отрицателни йони, което го приближава по качество до въздуха в планината, около водопади или по брега на морето. Всички реакции на застоялия въздух – главоболие, апатия, сънливост – изчезват мигновено. Детето ви, а и вие самите, ще се чувствате отпочинали, свежи, заредени с енергия и желание за действие.

Звучи ви чудесно, но се притеснявате, че ако непрекъснато ползвате пречиствател и йонизатор детето ви ще се изнежи и няма да има защитни сили срещу замърсения въздух навън или в помещенията, които ще посещава извън дома ви.

Прави сте. Затова може да пускате йонизатора само нощно време, а през деня просто да проветрявате по-често.

Другият проблем, който трябва да решите, е сухият въздух в детската стая. Той дращи на гърлото, нослето на вашето съкровище се запушва. Да използвате уред за овлажняване на въздуха не е лоша идея. Той също е малък, компактен. Някои модели имат вградена нощна лампа. Спокойно можете да го оставите до леглото на детето през нощта. Така то ще има достъп до осветление, въздухът ще се овлажнява, и ще откриете, че вашето съкровище вече диша свободно и носът му не се запушва.

Разбира се, ако не искате толкова много уреди у дома, можете просто да слагате паничка с вода и малко оцет на парното. Ще ви свърши подобна работа. Само не трябва да забравяте да пълните купичката често и да внимавате детето да не я бутне.

Контролирайте притока на свеж въздух в помещенията, особено в детската стая, но не прекалявайте. Дайте възможност на детето си да диша свободно – и буквално и преносно.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top