Вода Канген

- ползи и рискове

Напоследък все повече се говори за водата Канген и полезните ѝ свойства. Но дали трябва да заменим всичката вода, която пием, с Канген и за какво може да ни бъде най-полезна? Продължете да четете, за да разберете какво представлява водата Канген, кога е полезно да се пие и от кого.

Какво е вода Канген?

Водата Кангeн, известна още като алкална йонизирана вода, се получава, когато нормална вода преминава през процес на електролиза, за да бъде обогатена с минерали и антиоксиданти. Процесът на йонизация включва използване на електрически ток, който разделя водата на киселинна и алкална. Алкалната вода, която е с по-високо pH (8-10), се събира и се използва за пиене или готвене.

Ползи за здравето

Смята се, че водата Кангeн има редица ползи за здравето, поради това, че е алкална и по-богата на минерали и антиоксиданти. Ето някои от начините, по които тя може да има положителен ефект за здравето ни:

  1. Алкалната вода има антиоксидантен ефект, който се усвоява лесно от организма. Това ни помага да се преборим със свободните радикали, които могат да причинят редица сериозни заболявания. Нездравословният начин на живот, тютюнопушенето, стресът, мръсният въздух, както и редовните консумация на алкохол и недоспиване, могат да доведат до по-високи количества свободни радикали. Затова в днешно време е все по-важно от всякога да си набавяме достатъчно антиоксиданти.
  2. Алкалната вода детоксикира организма. Отмиването на токсините с много вода и течности е ключова част от повечето видове детокс. Това, което прави алкалната вода много подходяща е, че с нея гарантирате, че във водата Ви няма примеси или прекомерно много минерали.
  3. Алкалната вода балансира нивото на pH в организма и по този начин подсилва имунитета. Киселинната среда води до развитието на редица болести, затова трябва pH нивото в тялото ни да бъде балансирано. Когато средата е благоприятна и свободните радикали са премахнати, имунитета ни разцъфва и по-лесно се справя с всяка заплаха за здравето.
  4. Алкалната вода може да помогне и с отслабването. В резултат на това, че нездравословното хранене увеличава киселинността в организма ни, тялото ни трупа повече мастни клетки, за да неутрализира киселинността. Тъй като алкалната вода неутрализира тази киселинност, се смята, че тя може да помогне за превенция на натрупването на мазнини.

Вода Канген

Потенциални рискове

Важно е да се има предвид, че в някои случаи прекомерната консумация на алкална вода може да доведе до неблагоприятни ефекти, като нарушаване на киселинно-алкалния баланс с прекомерно алкализиране. Водата Кангeн също може да има ниско съдържание на минерали в сравнение с други видове минерална вода, което може да доведе до недостиг на важни минерали в организма.

Неподходяща за детска консумация: Въпреки полезните свойства, които изредихме, не бива да се смята, че това автоматично прави водата Канген подходяща за деца. За правилното детско развитие, особено в първите няколко години, водата не бива да бъде нито алкална, нито минерална. Правилно е децата да пият вода с балансирано pH (около 7). Най-добре е водата да бъде преварявана или предвидена за детска консумация (като водата BEBELAN).

Водата Кангeн несъмнено може да има потенциални ползи за здравето. Въпреки това, не трябва да се разчита изцяло на алкалната вода като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Преди да започнете да консумирате алкална вода редовно, е важно да се консултирате с медицински специалист, за да оцените дали това е подходящо за вас. Алкалната вода също може да повлияе на усвояването и ефекта на някои лекарства, така че е важно да се консултирате с лекар, ако приемате лекарства и планирате да започнете да пиете алкална вода.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top