Влизане във форма

с хранителни добавки

На приключенската мисия, която е влизането във форма, неизбежно ще се сблъскаме с редица препятствия. За щастие обаче, можем да открием и достатъчно подкрепа за всяко едно изпитание. Правилното хранене за някои идва естествено, докато за други изглежда почти непосилно. А може би, дори и с подходящата храна, ефектите не са достатъчно видими и започваме да губим мотивация докато тялото ни си остава все същото. За да запазим енергията си да следваме правилния път и да направим мисията си по-лесна, можем да разчитаме на няколко хранителни добавки. Те са безопасен начин да подсилим организма си и да му дадем правилната грижа за да може да се почувстваме във форма.

Как помагат хранителните добавки?

Често се твърди, че ефектът от хранителните добавки е спекулативен или поне преувеличен. Въпреки, че е нормално да имаме съмнения, съществуват достатъчно свидетелства за директната ползва от хранителните добавки за здравето ни. Те не са драстично решение, а малка добавка към храненето ни, която да подобри общото ни състояние. Те балансират нутриентите в тялото ни и могат да подобрят общото ни състояние и форма, тъй като дори и най-примерните в спазването на хранителни режими вероятни имат липси, които хранителните добавки могат да попълнят. Ползите от тях освен здравословни, са и за енергията ни, както и красотата на нашата кожа, коса, нокти и зъби. Хранителните добавки помагат за правилното усвояване на храната и правят влизането във форма по-лесна мисия.

 

Витамин D

Витамин D е ключов нутриент, без който тялото ни не може да функционира. И въпреки, че тази информация ни е известна, се оказва, че повечето хора не синтезират/приемат необходимото количество витамин D. Той се набавя чрез излагане на кожата на директна слънчева светлина, както и чрез храненето. Витамин D се съдържа в рибата, гъбите, яйцата, сиренето и някои обогатени храни като портокаловия сок или овесените ядки. Ако не приемаме достатъчно от тези храни или не прекарваме много време на слънчева светлина всеки ден, то витамин D на хранителни добавки е подходящ за нас. С негова помощ, ще се чувстваме по-енергични и ще преборим летаргията и хроничната умора. Също така, витамин D отговаря и за здравето на костите, мускулите и имунната система.

Рибено Масло

Рибеното масло е хранителна добавка, от която могат да се възползват всички от малки до големи, от редовно спортуващи, до тези, които се стремят да влязат във форма за лятото. Рибеното масло е изключително богато на полезните Омега-3 полиненаситени мастни киселини. С помощта на рибено масло можем да отслабнем като подобрим телесния състав и внесем баланс в диетата си. Рибено масло се използва и от атлети за подобряване на рефлексите и моторната функция. То също помага за избягването на сърдечно-съдови заболявания свързани със затлъстяване. Рибено масло поддържа здравето и на кожата, костите и очите. То може да помогне за концентрацията и за предотвратяването на психични заболявания.

Крeатин
Крeатинът е вероятно най-популярната хранителна добавка, от която се възползват активно спортуващите и фитнес ентусиастите. Тя се характеризира с ефектът ѝ върху мускулите ни. Крeатин се използва от мускулите за енергия. Той помага за по-бързо възстановяване след тренировка, както и за повече издръжливост по време на нея. Той се съдържа в храни богати на протеин. Подобно и на протеинът на прах, кератин можем да използваме за да заздравим мускулите си. Той е особено удобна хранителна добавка ако не успяваме да си набавим достатъчно протеин единствено чрез хранене.

Прочетете още:
Добавки за отслабване
Крем за отслабване
Плоският корем
Кето диета

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top