Влажни кърпички за бебето

- влажни кърпички или сапун и вода?

Въпросът „Кое е по-добре – да използвам влажни кърпички при смяна на памперса или да се доверя на сапуна и водата?” занимава почти всички майки. Да, с влажните кърпички процедурата е много по-бърза и лесна, но кое е по-добре за детето?

Като начало, важно е какви кърпички ще изберете. В състава им не трябва да има никакви парфюми и вредни за кожата на бебето химикали. Те трябва да са нежни към нея и в същото време да са достатъчно силни, за да могат да почистват ефективно.

Истината е, че децата реагират различно на различните марки влажни кърпички, които се предлагат на пазара. Макар че много майки препоръчват кърпичките на „Памперс” и „Нивеа”, има и такива, които се оплакват, че кожата на бебето им се зачервява от тях.

Най-добре е, когато сте в къщи да миете вашето съкровище със сапун и вода и после да го оставяте да постои малко без пелени, за да подиша кожата му. Когато сте навън, естествено влажните кърпички са незаменими. Досега не сте ползвали и се притеснявате, че може да не изберете най-подходящите? Вземете хипоалергенни мокри кърпички без съдържание на алкохол. Може да ползвате такива, в чиито състав има лайка например. (Лайката действа успокояващо на кожата.) Влажните кърпички със смрадлика също са добър вариант, защото тя има силно противовъзпалително действие. След като почистите бебчето си, подсушете го, сложете му нова пелена и се уверете, че не сте я стегнали прекалено много. При следващата смяна на памперса прегледайте проблемните места, на които кожата се подсича най-често. Ако няма зачервявания и бебчето ви се чувства добре, запомнете тази марка влажни кърпички и използвайте само тях.

За съжаление, независимо от препоръките и гаранциите на специалисти и производители, няма по-сигурен начин да установите подходящи ли са кърпичките за вашето бебе или не.

И като последна препоръка – потърсете кърпички, които са биоразградими и са безопасни не само за здравето на вашето бебе, но и за околната среда.

Прочетете още:

Пелени
Подарък за бебе
Бебешки пелени за лятото 

Проверете какво ви предлага дрогерия Be Fit: ВЛАЖНИ КЪРПИЧКИ

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top