Витамин С

- много повече от имуностимулатор и антиоксидант!

Едва ли има човек, който да не е чувал за витамин С (аскорбинова киселина) и неговите имуностимулиращи и антиоксидантни свойства.

Основното заболяване, резултат от недостига на аскорбинова киселина е скорбутът, който в миналото се е срещал често сред моряците, заради бедната откъм витамин С диета.

Тъй като витамин С е част от групата на водоразтворимите витамини и не се синтезира естествено в организма, ежедневната му доставка има ключово значение за общото здравословно състояние.

Днес много хора страдат от недостиг на витамин С главно заради стрес, тютюнопушене, редовен прием на алкохол и други агресивни въздействия.

Ползите от витамин С са далеч по-съществени, отколкото предполагаме….

Витамин С е хранително вещество, което в по-високи дози има изключителни ефекти върху тялото и ума. Освен че предотвратява усложненията при настинка и грип, подобрява дейността на белите кръвни телца, които откриват и унищожават нежеланите вируси и бактерии, и осигурява отлична антиоксидантна защита, витамин С има още много други ценни ефекти!

-Увеличава абсорбцията на желязото и калция.

-Ключов фактор за синтезата на колаген – най-важният белтък, чието естествено производство в организма започва да намалява още след 25-годишна възраст. Намаленият синтез на колаген води до преждевременна поява на бръчки и отпускане на кожата, целулит, по-бавно възстановяване на кожата при нараняване, и др.

vitamin C

Нещо повече – много жени приемат колаген под формата на добавка, с цел подмладяване на кожата. Но онова, което не знаят те, е че ползите от колагена се увеличават многократно, когато той се приема в комбинация с витамин С.

-Сърдечно-съдовата система има огромна нужда от витамин С, особено в случаите на високо кръвно налягане, атеросклероза, конгестивна сърдечна недостатъчност, висок холестерол, ангина пекторис и др.

-Ключов фактор за зрението, като допълнителният му прием се препоръчва с цел превенция на катаракта и макулна дегенерация.

-Има важна роля за производството на невротрансмитерите, от които зависи настроението и мозъчната функция.

-Подпомага състоянието при диабет.

-Подпомага усвояването на други антиоксиданти и усилва благоприятните им ефекти.

-Когато се приема в по-високи количества, предотвратява преобразуването на нитритите и нитратите (намират се основно в състава на зеленчуците и плодовете) в нитрозамини – главните виновници за развитието на рак на стомаха и червата.

-Предпазва организма от действието на различни токсини, включително тютюнев дим, тежки метали, изгорели автомобилни газове и др.

 

Знаете ли че… Витамин С е още по-ефективен, когато се приема в комбинация с биофлавони и екстракт от шипка? Биофлавоните и шипковият екстракт работят синергично с този антиоксидант, тъй като увеличават абсорбцията му, засилват положителните му ефекти, предпазват го от оксиляване и позволяват на тялото да извлече максимални ползи от него!

Изберете витамин С на Natural Factors!

Vitamin CNatural Factors е един от най-големите производители на хранителни и диетични добавки в Канада. Компанията стартира своята дейност още през 50-те години на миналия век и оттогава насам създава само първокласни продукти с доказано качество! Natural Factors притежава собствена органично-сертифицирана земя, където се отглежда голяма част от суровините за добавките.

Всяка таблетка от продукта Витамин С 500 mg + шипка и биофлавони на Natural Factors съдържа 500 mg витамин С плюс екстракт от шипка и цитрусови биофлавоноиди.

Витамин С 500 mg + шипка и биофлавониосигурява превъзходна антиоксидантна защита и максимум ползи за организма. Препоръчва се в случаите на отслабена имунна система, състарена кожа, тютюнопушене и/или чест прием на алкохол, работа в токсична среда, проблеми със зъбите и венците, и др.

Витамин С 500 mg + шипка и биофлавони отговаря на всички изисквания за производство на администрацията в Канада, САЩ и Австралия, и притежава сертификат за качество от ISURA.

Прием: по 1 таблетка дневно! Изгодна разфасовка от 90 таблетки, която стига за прием от 3 месеца! Само срещу 15 стотинки на ден, вие получавате високо усвоим витамин С в комбинация с цитрусови биофлавоноиди и шипка!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top