Видове презервативи

Как да изберете подходящия?

Как да изберете подходящия

Надяваме се, че всички мъже използват презервативи. Не сме сигурни обаче, че тези, които го правят знаят как да изберат подходящия модел и размер. Предлагаме ви да се запознаете с различните видове презервативи и техните особености, за да прецените по-лесно от кои да си вземете. Ще ви отворим очите и за най-често срещаната заблуда при купуване на презервативи.

Презервативите нямат размер

Това е най-често срещаната заблуда. А всъщност не е така. На всяка кутия можете да видите отбелязан размера на кондомите. Повечето мъже обаче не обръщат внимание на това и ако презервативът се окаже малък или голям, просто сменят марката.

През 2010 година в института за пол, секс и репродуктивност „Кинси“ е проведено изследване, според което неподходящият размер кондоми увеличава 2 пъти риска от загуба на ерекция и силно намалява контрацептивния им ефект.

Тънък или ултра тънък презерватив

Ако искате да се разгорещите без да поемате твърде големи рискове, ползвайте ултра тънък презерватив. С него усещането и удоволствието са най-близо до секса без кондом. И бъдете спокойни – по-тънък не означава по-слаба защита.

Оребрени, с текстура

Тези два вида презервативи имат за цел да доставят по-голямо удоволствие на жената и да й помогнат по-лесно да получи оргазъм. Имайте предвид обаче, че партньорката ви може и да не ги хареса. Пробвайте различни модели, за да откриете подходящите. Добре е да знаете също, че тези кондоми са по-дебели от обичайното, което може да се отрази на удоволствието, изпитвано от мъжа.

Презервативи от агнешка кожа

Звучи ви смешно и странно? Потребителите, които ползват презервативи от агнешка кожа, казват че те са тънки, издръжливи и им помагат да се насладят изцяло на секса, затова и не биха пробвали друг вид кондоми. Къде е уловката? По-чувствителните на миризми хора вероятно ще доловят малко по-специфичния им аромат, когато ги ползват за пръв път. Освен това тези презервативи действат само като контрацептив и не предпазват от болести, предавани по полов път. Затова и са подходящи само за моногамни двойки.

Спермицидни презервативи

Те са сигурна защита от нежелана бременност, но не бива да се използват повече от веднъж дневно. Освен това не предпазват от болести, предавани по полов път. Препоръчват се за моногамни двойки, които все още не искат да имат деца.

Презервативи  с лубрикант

Колкото и да се желаете един друг, прекъсването на любовната игра за поставяне на презерватива може да доведе до сухота при жената и неприятни усещания при мъжа. Затова употребата на презервативи с лубрикант е добра идея. Гарантира ви, че няма да останете разочаровани и смутени по средата на любовния акт.

Презервативи без латекс

Може вие или партньорката ви да сте чувствителни към латекса и да правите алергична реакция при употребата му. Последиците са обриви, раздразнена кожа, дискомфорт, при по-тежки случаи може да се стигне и до анафилактичен шок. Ако искате да изпитвате наслада от секса, просто трябва да се ориентирате към друг вид презервативи.

Независимо дали поръчвате кондоми онлайн или ги купувате от аптеката, разгледайте внимателно опаковките, четете какво пише на тях и след това избирайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top