Видове биберони

-и какви са разликите между тях...

Кои са подходящите биберони за вашето бебе? Най-точният отговор на този въпрос ще получите, ако действате на принципа „проба – грешка”. Разбира се, добре е да се запознаете с общите положения и с някои основни видове биберони. Но ако бебето ви не хареса това, което му предлагате, не упорствайте, а сменете биберона. Няма да излезете победители в тази борба.
 
На пазара има хиляди марки, но всички те са делят на два основни вида според материала, от който са направени.
Каучукови биберони
Те са безвредни за бебето, много меки и успешно наподобяват кожата на майката. От друга страна имат слаб вкус и това може да не се хареса на вашето съкровище. Тези биберони трябва да се сменят често, защото остаряват бързо, захабяват се и започват да лепнат.
Силиконови биберони
Те са по-дълготрайни, поддържат се лесно и трудно променят цвета си. Проблемът е, че са малко по-твърди и бебето може да не се чувства комфортно с тях.
Най-добре е да вземете и от двата вида биберони и да оставите малкия човек да си избере сам. Имайте предвид, че ако свикне да яде със силиконов биберон, бебето много трудно ще приеме каучуков и обратно. 
БиберониРазмери на биберона
Това е второто важно нещо, когато избирате биберони. Повечето марки предлагат биберони за различни възрасти. Съобразете се с надписите на етикетите и не експериментирайте. Бъдете много внимателни, ако решите да разширявате сами дупката на биберона. Ако я направите твърде голяма, има опасност бебето да се задави.
Добре е да потърсите анатомичен биберон. При тези модели дупката е поставена така, че течността изтича върху небцето, а не попада директно в гърлото и това намалява риска от задавяне.
Форма на биберона
Основните форми са два:
– Биберон с форма на череша.
Ортодонтски биберон с кръгъл връх и плоска долна част. Те изцяло наподобяват формата на зърното, позволяват на бебето да смуче максимално естествено – така, както при кърмене, и подпомагат правилното развитие на челюстта.
 
Биберони залъгалки
Изберете биберона залъгалка достатъчно голям, че да не може бебето ви да си го напъха целия в устата. Основата му трябва винаги да остава отвън. Предлагат се модели, чиято основа поддържа кожата на бебето около устата суха. Това е чудесен вариант, защото намалява риска от обриви.
Колкото и да са сладки като дизайн бибероните залъгалки, изберете такива, които нямат много детайли и украси и се мият лесно. Вашето хлапе ще го хвърля често по пода у дома или в магазина, а също и на улицата. Трябва да сте сигурни, че е идеално чист преди отново да му го дадете.
Сигурни сме, че ще изберете най-подходящите биберони за вашето бебе. Само трябва да му се доверите.
 
Прочетете още:
Шишета за хранене – как да ги изберем 
Дрънкалката
Ах, тази залъгалка! 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top