Бременна през пролетта

- какво да правим?
Бременна през пролетта

Бременна сте, пролетта едва сега започва, всичко е повече от прекрасно! Права сте, такова е. И за да ви е добре през всички пролетни месеци на вашата бременност, напомняме ви няколко неща.

Пролетта е времето на алергиите

Вие никога не сте имала такива проблеми? Това е добре, но много жени, които не са имали оплаквания, започват да страдат от сухо гърло, зачервени очи и течащ нос по време на своята пролетна бремнност. Ако и вие се окажете от тях, вземете мерки веднага. Не пийте никакви хапчета преди да сте се консултирала с лекаря си! Посетете го, той вероятно ще ви препоръча някое хомеопатично средство за борба с алергията.

Другият вариант е изобщо да не чакате да разберете дали ще ви се появи алергия. Ако сте съжителствали с котка, дайте я на някой близък, докато сте бременна. Използвайте овлажнител за въздуха в стаята, помолете някой друг член на семейството да се грижи за редовното почистване на домашния прах.

На пазара има свежи плодове и зеленчуци

Спанак, коприва, лапад – те са богати на желязо и изключително полезни за бременни дами. Включете ги в менюто си. Пийте фрешове и вода. И яжте сурови плодове и зеленчуци колкото се може повече. Те ще ви дадат нужните витамини и енергия и ще намалят риска от това да напълнеете повече от необходимото.

Слънцето е здраве, но може да бъде и опасно

Правете си разходки и си почивайте спокойно на слънце, но ползвайте плажно масло и носете шапка.

Пролетното време е капризно и променливо

Не излизайте без да си вземете връхна дреха и чадър. Не започвайте твърде рано да носите тениски и летни дрехи. Капризното пролетно време е честа причина за настинки. Вирусите също са се разбудили и нападат. Пазете се. Точно сега е важно да сте здрава. Ако почувствате неразположение, незабавно се консултирайте с лекаря си.

Всички хора излизат навън

След зимните месеци всички искат да поседят на пейка в парка и да се разходят. А да се бутате в тълпите не е добра идея. Избирайте по-спокойни места, ходете бавно и внимателно.

Бременността е хубав период от живота – основната ви работа трябва да е да почивате, да се храните добре и да сте щастлива. Така ще имате здраво и усмихнато бебе.

Прочетете още:
Бременна през лятото
Стрии при бременните
Хомеопатия и бременност

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top