Бременна през лятото

Бременните жени понасят жегите по-трудно заради хормона прогестерон и топлината...

Лято е и сте бременна. От една страна хубавото време е в съзвучие с щастието ви. Не се знае кой сияе по-силно слънцето или вие. За съжаление понякога ви става твърде топло и тежко. Чувствате се уморена. Това е нормално. Не се притеснявайте.

Бременните жени понасят жегите по-трудно заради хормона прогестерон и топлината, излъчвана от плода.

Затова ви предлагаме да прочетете няколко съвета – как да се грижите за себе си през лятото, така че да се чувствате възможно най-добре.

Най-важното е да пиете много вода. Да, ще ви се ходи още по-често до тоалетна, което е доста изнервящо и неудобно, но е по-добре отколкото да се дехидратирате. Яжте много зеленчуци и плодове, които съдържат голямо количество вода. Диня например.

Дръжте няколко хавлиени кърпи в хладилника. През деня си взимайте топъл душ и след като излезете от банята се изтривайте нежно със студени хавлиени кърпи. На почивка сте и нямате хладилник? Тогава поръсвайте кърпите с малко студена вода преди да ги ползвате.

Какво друго трябва да имате в хладилника? Хартиени салфетки и лед. Така можете периодично да се обтривате със студени салфетки, да се освежавате и да си слагате по малко лед в сока. Помните, че трябва да пиете много течности, нали?

И преди да си помислите, че хладилникът на бременната жена се превръща бавно, но сигурно в гардероб, заредете го с краставици и билков чай. С билковия чай и един тампон за грим, можете да почиствате лицето си по няколко пъти на ден. Кожата ви ще изглежда по-добре и ще се чувствате освежена. С краставиците можете да си правите маски за лице.

Носете си ветрило или малък вентилатор с батерии, когато излизате. Така , където и да отидете ще можете да се разхладите.

Използвайте освежаващ спрей с аромат на мента или евкалипт. Ако все още ходите на работа, пускайте си климатик. В къщи също. Само бъдете разумна, не превръщайте стаята в хадилник. Нямате климатик? Тогава се снабдете с по-голям електрически вентилатор. Ще ви е от полза в най-горещите следобеди.

Не излизайте без шапка и чадър. Носете сандали на ниска подметка и с възможно най-малко каишки и орнаменти. Краката ви трябва да могат да дишат. Неудобните обувки, впитите каишки – всичко ще ви дразни двойно.

Препоръчваме ви да носите широки дрехи от естествени материи. Избягвайте синтетиката. Тя задържа топлината и дразни кожата.

Не се излагайте на пряка слънчева светлина. Оставете мечтите за бронзов загар за следващото лято. Ако отидете на море, стойте под чадъра и влизайте във водата сутрин или след 17 ч.

Осигурете си максимално спокойствие. Почивайте си винаги, когато имате нужда и всичко ще бъде наред.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top