Блестящ външен вид след тежък ден в офиса

3 лесни трика

3 трика, с които да постигнете този ефект

Изтощена сте след дълъг ден в офиса, а ви предстои излизане. Мисълта, че приличате на нахапана баничка не ви помага да се почувствате по-добре. Предлагаме ви 3 бързи трика за освежаване, които можете да приложите, независимо дали сте в офиса или у дома. След това ще се чувствате отново във форма.

Охладете и почистете лицето си

Натрийте слепоочията, бузите и челото си с кубче лед. Веднага ще се почувствате по-добре, а лицето ви ще придобие свеж, розов цвят. Ако очите ви са уморени и зачервени, поставете за кратко (наистина за кратко) кубче лед на клепача си. В случай, че в офиса ви има лъжици, оставете една в камерата и след като изстуди, я сложете на клепача си.

Ако сте с твърде много грим, изтрийте го целия, измийте лицето си. Подсушете го. Поставате крем и се гримирайте отново.

Не носите грим през деня? Още по-добре. След като измиете и освежите лицето си, сложете си овлажняващ крем и спирала за очи или пък коректор, спирала за очи и балсам за устни. Това е напълно достатъчно – ще изглеждате като нова и ще се чувствате във форма.

 

Освежете косата си

Много често чувството, че сме с мръсна коса ни кара да се чувстваме далеч по-зле отколкото изглеждаме. Ако сутринта не сте имала време да измиете косата си, отскочете до аптеката или дрогерията в обедната почивка и си купете сух шампоан. С него ще се измиете съвсем спокойно в офиса. Ще ви отнеме около 10 минути. Косата ви ще изглежда чудесно, а вие ще се чувствате свежа и сияйна.

Пийте лимонов сок или фреш от лимон и портокал

Ако няма как да си поръчате фреш от цитрусови плодове в офиса, купете си го от някое заведение на път за срещата или изпийте първо един фреш, когато пристигнете на уговореното място. Това ще ви даде енергия и сили, и ще ви върне настроението.

Независимо колко работа сте имала през деня и колко уморена се чувствате, с помощта на тези 3 съвета ще се почувствате във форма за по-малко от 30 минути. Използвайте ги, ако се налага. И не забравяйте, че най-сигурният начин да изглеждате свежа и отпочинала е като спите достатъчно, не се ядосвате за глупости и дреболии и се усмихвате по-често.

Прочетете още:

7 хитрини за перфектна коса

5 домашни зимни маски за коса
Здравата коса значи здрава храна

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top