Бирената мая

– една от суперхраните

Когато сте категорично против промишлено произведените хранителни добавки, бирената мая е вашето решение за набавяне на важни витамини и минерали.
Какво представлява тя
Тя е съпровождащ продукт на производството на бира и се получава чрез ферментацията на зърнени храни под въздействието на дрожди от вида Saccharomyces cerevisiae. Дрождите се отделят, смилат се и се изсушават по специален начин. В получената субстанция се запазват в максимална степен пептидите и аминокиселините, липидите и мастните киселини, витамините, минералите и сложните биоактивни вещества.
Бирената мая може да е на люспи, на прах или пресована в таблетки.
Най-важните съставки в бирената мая
Отличително при този природен продукт е, че полезните съставки са включени в естествен биоактивен комплекс и така взаимно улесняват пълноценното си усвояване от човешкия организъм.
Трудно може да се намери друга храна, в която да се съчетават почти всички витамини от В комплекс (В1, В2, В3, B5, В6, B9, B12) с най-важните минерали и микроелементи – желязо, калий, калций, цинк, фосфор, манган, магнезий и др. При това бионаличността им е повече от добра.
birena_maq
Ползите от приема на бирената мая
Подобрява обмяната
Свойството на бирените дрожди да укрепват човешкия организъм и да подобряват здравето му е известно много отдавна. Народната медицина ги сочи като едно от най-добрите средства за повишаване на теглото след боледуване или изтощение. Това се случва поради оптимизиране на метаболизма, което пък затруднява трупането на излишни килограми. В комбинация с балансирано хранене и физическа активност, води дори до здравословно отслабване.
Смята се също, че бирената мая понижава лошия холестерол и нивото на кръвната захар.
Много добро допълнение е към менюто на вегетарианците и веганите, които изпитват трудности при набавяне на доста от жизнено важните вещества.
Укрепва имунитета
Народните лечители са давали мая при различни инфекциозни заболявания; голямо умствено и физическо натоварване, което днес бихме определили като стрес; при преумора и изтощение. Смята се, че тя балансира и укрепва имунната система. Изследователите имат интересна теория, която обяснява това действие. Те предполагат, че имунните клетки повишават функционалността си, като си присвояват фрагменти от дрождите, останали в маята. Но тепърва се очаква потвърждението на това научно предположение.
birena_maq2
Заздравява косата, кожата и ноктите
Бирената мая е отдавнашно средство за разхубавяване. Така че, ако я приемате, освен здравословните ползи, получавате като бонус буйна лъскава коса, здрави красиви нокти и свежа, жизнена кожа. Препоръчва се за облекчаване на акнето. Съвременните изследвания доказват, че това се случва благодарение на витаминния В комплекс, който на практика контролира и подобрява всички функции на кожата. Благотворно действие имат също желязото, медта и цинкът.
Подобрява спортната форма
Бирените дрожди са добър източник на протеини. Това от една страна засища и озаптява апетита, от друга – носи сериозни ползи за мускулите. Витамините и минералите активират енергийните процеси и подобряват формата и издръжливостта.
Витамините от В комплекс са важни за състоянието и работата на нервната система и мозъка, за пълноценното функциониране на целия организъм.
Времето за прием на бирена мая винаги е подходящо. Опитайте!
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top