Био снакс

– какво е това и полезно ли е за детето? Какво давате на децата си да похапнат между храненията...
Био снакс

Какво давате на децата си да похапнат между храненията? Някакъв плод? Домашно приготвена баничка или кифлички? Купичка кисело мляко? Междинните хапвания предиобед и следобед са важни за децата – дават им енергия за учене и забавление и им помагат да не прегладнеят до времето за обед или вечеря. И докато са си в къщи, успявате да удържите фронта и без вафли, солети, чипсове. Когато хлапето ви тръгне на училище обаче, нещата рязко се променят.

Предлагаме ви да се запознаете с предимствата на био снакса и да приучите детето си отрано да хапва от него вместо чипсове и вафли. Така то ще продължи да похапва от него и докато е на училище, достатъчно е да му слагате по една опаковка в чантата. Това, както се досещате, ще намали броя на вредните храни – с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и захар и ниски хранителни стойности.

Какво представлява био снакса

В дрогериите и био магазините ще намерите множество различни видове био снакс. Например пръчици с морков, био снакс с домати, мюсли с шоколад и амарант, оризов/царевичен снакс без глутен или био снакс с хималайска сол – това са все вкусотии, произведени от био продукти, без употребата на химикали, без пържене и без консерванти.

Био снаксът е вкусна и здравословна закуска, която дава достатъчно енергия на децата ви без да вреди на здравето им.

Какви по-конкретно са ползите от хапването на био снакс

Здрави зъби – редовното похапване на сладки неща и снаксове повишава риска от кариес. С био снакса нямате този проблем. Разбира се, напомняйте на детето си да си изплаква устата с вода след като е яло. Така между зъбите няма да остават парченца храна.

Никакъв риск от затлъстяване – честото ядене на био снакс не увеличава теглото за разлика от честото хапване на бисквити, вафли, чипс и снакс. Той е богат на хранителни вещества, но не е толкова висококалоричен. Затова помислете дали не е добре и вие да минете на био снакс. Особено ако често ви се случва да похапвате, защото сте нервни, от скука или просто защото в офиса няма друго.

Набавяне на допълнително витамини и минерали – органичните продукти, от които се правят био снаксовете, се подлагат на щадяща обработка, за да се запазят полезните им вещества.

Ясно е, че не можете да избегнете напълно яденето на чипс например, но можете да го балансирате с био снаксове. Сигурни сме, че детето ви ще ги хареса. Когато ги купувате, четете внимателно етикетите и избирайте само сертифицирани продукти. Така ще сте сигурни, че вашето хлапе хапва наистина полезни за здравето му снаксове.

Прочетете още:
Здравословно хранене на малките ученици
Здравословна храна в заведение за бързо хранене

Предимствата на био храните

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top