Био перилни препарати

- нещо повече за тях

Знаете, че традиционните почистващи препарати са вредни за здравето и отдавна вече ползвате екологично чисти продукти. Как стои въпросът с перилните препарати обаче? Те вредни ли са за здравето? Има ли био перилни препарати? Всъщност да, има такива сапуни и прахове за пране, както на български, така и на чуждестранни производители. Запознайте се с това какво представляват и какви са предимствата им пред традиционните средства за пране и след това ще решите кои е по-добре да ползвате.

От какво се правят био перилните препарати

По-голямата част от био праховете за пране съдържат ензими като липаза и протеаза, на чието действие всъщност се дължи изпирането на дрехите. Някои от течните перилни препарати са създадени на растителна основа – от миещи орехчета например.

Безвредни ли са био перилните препарати

Всъщност няма достатъчно доказателства, че са по-безвредни за човешкото здраве от традиционните прахове за пране. Според някои тестове и проучвания те наистина са по-подходящи за малки деца и хора с чувствителна кожа, но все пак изследванията в тази посока продължават.

Био перилни препарати

Тогава какви са предимствата на тези био препарати за пране

Разочаровани сте, че няма абсолютна гаранция, че този тип еко препарати са по-безвредни от традиционните? Да, от гледна точка на човешкото здраве това е така, към настоящия момент. Био перилните препарати обаче:

  • са по-икономични – проведени са проучвания, които доказват, че те изпират ефективно и само с топла, а не с гореща вода; това ви спестява електроенергия;
  • запазват формата на дрехите по-дълго време – причина за това отново е изпирането с топла водя, тя деформира дрехите по-малко отколкото горещата;
  • щадят цветовете на дрехите и ги запазват ярки и свежи по-дълго време.

Редица изследвания показват, че био перилните препарати изпират по-добре упоритите петна от традиционните препарати.

Какви препарите да използвам

В дрогерия „Би Фит” можете да намерите продукти с марките: AlmaWin – сапун, течен перилен препарат за цветно и бяло пране; Klar Basis Compact – прах за цветно пране със зеолит; Бочко – течен перилен препарат, специално тестван и подходящ за пране на бебешки дрешки. Интересен продукт е спреят за премахване на петна NUK. В състава му влизат вода и минерални соли и действието му е изключително ефективно.

Разгледайте и останалите био перилни препарати. Вземете си един и пробвайте какво е действието му, харесва ли ви как изпира. Така най-добре ще прецените доколко е подходящ за вашето семейство.

Прочетете още:

Био препарати за почистване


Къна – защо е полезно да боядисвам косата си с нея
Асаи и козметиката

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top