Био козметика MADARA

Малко преди новогодишните празници в Дрогерии Be Fit...

Малко преди новогодишните празници в Дрогерии Be Fit подредихме продуктите на био козметика MADARA. Името на новата ни козметика идва от латвийски и означава Еньовче, което е една от най-популярните билки в Балтийския регион. Създателите на  са четири жени  – Lotte, Zane, Paula, Liene, които управляват компанията водени от страстта си към зеления начин на живот.  За тях това е една сбъдната мечта – производство на натурални и органични козметични продукти. За четерите латвийски момичета MADARA  е история за любовта към родината, за добрия дизайн, висококачествените продукти и пример за добра и честна бизнес инициатива.

Производителите на био козметични продукти обръщат особено голямо внимание на обработката на диворастящи билки преди да се извлекат от тях полезните екстракти. Практика за тях е растенията да се изсушат бързо, но не и при висока температура. Например, по-добре е лайката да се суши в плевни или в тавански помещения, където има силни течения и въздухът е достатъчно топъл. Метличините, от своя страна, запазват своя интензивно син цвят ако се сушат ефективно и бързо, и се обезцветяват, ако са сушени на слънце. Характерно за всички билки е, че се събират в съответствие с астрономическия календар, спазвайки традиции от древни времена, когато всеки човек е бил в хармония с природата.

Продуктите не се състоят само от билкови екстракти. Използват се и други съставки – растителни масла, мазнини, восъци, емулгатори и етерични масла – аромати. Като всяка една от споменатите съставки не е синтетична или химична и не съдържа консерванти.

Най-често задаваният въпрос е „Но как запазвате продуктите си? Ако не използвате химически консерванти, продуктите Ви не се ли развалят бързо?“. В природата има много вещества, които се използват като консерванти. Много растителни съставки съдържат антиоксиданти (например, витамин Е), или антибактериални вещества, които помагат на дадения продукт да запази своята свежест. Особено добър консервант е натуралният алкохол, който се добавя в малки количества и който спомага за дълготрайността на продуктите.

Вторият фактор е опаковката. Колко от Вас са използвали кремове в опаковка с винтова капачка? Няколко пъти на ден бъркаме с пръстите си в тези опаковки, а ръцете ни са покрити с хиляди бактерии! Въпреки това, кремът е годен за употреба – три години? Възниква въпросът – какво всъщност в този крем е натурално, при условие, че има толкова дълъг срок на годност?

Кремовете MADARA се предлагат във вакуумирана опаковка. На първо място, невъзможно е продуктът да бъде замърсен с бактерии посредством пръстите. На второ място, този тип опаковка гарантира, че при всяко изпомпване, двойното дъно се повдига и така се гарантира пълна изолация на продукта от въздуха. А ако няма въздух и бактериите не могат да се размножават.

Продуктите на MADARA са подходящи за жени, които са уморени от измамните рекламни кампании с обещания за вечна младост и за всички онези, които разбират, че зад всичко това се крие само временен ефект. За повече информация посетете:  http://madaracosmetics.bg

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top