Кожна алергия може да се породи от...

Тъй като кожата си взаимодейства както с организма, така и с околната среда, тя е сред органите, които най-често се засягат от алергични заболявания. По данни на Българското дерматологично дружество, кожните алергии – уртикария, екзема, атопичен дерматит и контактен дерматит се срещат при над 30 % от активното население в държава като нашата, а очакванията са към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от алергична болест.

Кожна алергия може да се породи от инфекциозни причинители или лекарство, но всъщност тревожната тенденция се дължи на друго – съвременния градски начин на живот, което включва лошото качество на храната, синтетичните облекла и масовата козметика, която съдържа множество опасни токсини като оцветителите, ароматите и консервантите.

За да се намали риска от алергии, кожата която е склонна към негативни реакции изисква интелигентна балансирана хигиена и специфична ежедневна грижа.

Лабораториите на LOGOCOS са работили върху сериозна научна обосновка, в резултат на която се ражда серията FREE (или „PUR” на немски). Името й е препратка към минималистичния състав на продуктите, в които са изключени редица компоненти, потенциални дразнители за кожата, някои от които са позволени от BDIH – контролния орган за био козметика. Принципът на тази серия не е да лекува само повърхностните ефекти на кожата вследствие на алергията, а да подпомогне естественото й оздравяване и адаптиране към факторите, които я дразнят. FREE едновременно успокоява раздразненията с опростения си, но точно подбран състав и отключва собствените имуногенни сили на кожата да се адаптира. По тази причина Германската асоциация за алергиите и астмата (DAAB) не само одобрява продуктите, но ги препоръчва като най-естествен и ефективен подход за такива случаи. Днес много немски дерматолози и алерголози работят с FREE за постигане на трайно и окончателно адаптиране на кожата към факторите – дразнители.

Серията LOGONA FREE отговаря на строги вътрешни стандарти за естественост и ефективност като продуктите са:

• сертифицирани от BDIH
• тествани и одобрени от Германската асоциация за алергиите и астмата (DAAB)
• дерматологично тествани
• без всякакви (вкл. естествени) оцветители, аромати и консерванти
• без съставки от петролни продукти

И още, LOGONA FREE е подходяща за хора с хронични кожни проблеми, вкл. псориазис, както и по време на хомеопатичното лечение. Препоръчва се за новородени бебенца със силна цялостна сенсибилизация, както и за майките им – кърмачки до първите 6 месеца на бебето.

Почистващите продукти в серията – шампоанът-душ гел и сапунът – почистват кожата без да я изсушават с мека формула без аромати. Не съдържат EDTA (етилендиамин-тетраоцетна киселина) или агресивни антибактериални съставки.

Дезодорантът FREE съдържа само пречистена изворна вода и сулфатирани глинени кристали, които стабилизират киселинната мантия на кожата и предотвратяват образуването на бактерии, причиняващи неприятната миризма.

Нека да разгледаме в детайли активните компоненти, които лабораториите LOGOCOS избират за продуктите FREE за ежедневна грижа.

Масло от био жожоба, което има много близка консистенция до тази на човешкия себум и заради отличните си влагозадържащи свойства се смята за най-естествения овлажнител за кожата. То кондиционира, омекотява и оздравява в хармония с естествените й функции. Много нежно към кожата, попива бързо без да оставя тежест или усещане за лепкавост. Маслото от жожоба е изключително богато на антиоксиданти с пречистващо значение за функциите на кожата и има мощно автоимунно  действие. Съдържа се в почистващото мляко FREE, овлажняващия крем FREE и лосионът за тяло FREE.

Маслото от био гроздови семки е мощен антиоксидант, който е ключов елемент в дерматологията за борба с някои кожни болести и функциите на стареене на кожата. Има свойството да възпрепятства производството на хистамин и да намалява чувствителността към алергени. Също така, това масло е в състояние да стабилизира колагена и еластина и по този начин да повиши еластичността, гъвкавостта и структурата на кожата. Съдържа се в почистващото мляко и овлажняващия крем за лице.

Маслото от сладък био бадем е идеално за много чувствителната кожа като й помага да се овлажнява, облекчава раздразненията и й осигурява силен имунитет. То е много хранително – богато на витамини А, Е и В. Не омазнява, попива много бързо. Усъвършенства структурата на кожата и стимулира клетъчното обновяване. Съдържа се в почистващото мляко и лосионът за тяло Free.

Маслото от био ший съдържа изобилие на протеини, витамини, минерали и уникални мастни киселини. Има лечебни свойства дължащи се на веществото алантоин, за което е известно, че стимулира растежа на здрави тъкани във възпалените места на кожата. Облекчава симптомите на крайна сухота, екзема, псориазис, обриви, херпес симплекс, дерматити и алергии на кожата. Маслото от ший е превъзходен овлажнител, който се използва за подмладяване на кожата, порите и възстановяване еластичността й. То е много нежно, дори и за най- чувствителната кожа. Съдържа се в овлажняващия крем за лице и лосионът за тяло Free.

Гергана Кабаиванова

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top