Билки и храни против следродилна депресия

- виж кои са

Знаете ли, че има начини за предотвратяване на следродилната депресия? Освен, че е добре да се върнете колкото се може по-скоро към нормалния си начин на живот е важно и как се храните, и набавяте ли на организма си всички необходими вещества. Вижте какви храни и билки е добре да включите в менюто си, за да не се появяват изобщо симптоми на следродилна депресия.

Пилешко месо, ядки, зърнени култури, спанак и коприва

Наличието на достатъчно серотонин в организма е важно за добрия сън, апетит и настроение. А за производството му е от значение наличието на цианин и желязо. След консултация с вашия лекар можете да взимате добавки. Другият вариант е да се погрижите да си набавяте тези съставки чрез храната.

Следродилна депресияМлечни продукти, броколи, обогатени зърнени закуски

Липсата на калций и витамин D също предразполага към депресия. Затова хапвайте храни, които ги съдържат и се излагайте (внимателно все пак!) на слънце.

Ядки, боб, морски дарове, пилешко месо

Едни от функциите на В витамините е да помагат за регулиране на метаболизма и поддържането на стабилни енергийни нива. Необходими са ви витамини В6, В9 и В12 и можете да си ги набавите с изброените по-горе храни.

Жълт кантарион

Чаят от жълт кантарион обикновено действа отпускащи и често се препоръчва като съпътстващо лечебно средство при умерени симптоми на депресия. Няма да ви навреди да пиете по една – две чаши чай дневно.

Женско биле и гинко билоба

Те също се препоръчват за превенция на следродилна депресия.

Припомнете си предишната ни статия „Следродилна депресия – предразположеност и симптоми“ 

Ако смятате, че сте предразположена към нея, вземете мерки – наблегнете в менюто си на посочените по-горе храни и се консултирайте с лекаря си. Той ще ви предложи подходящите билки, добавки и/или медикаменти.
Прочетете още:
Диета и депресия

Психическо и емоционално здраве – що е то и трябва ли да се грижим за него

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top