Билки и етерични масла против главоболие

- виж повече
Билки и етерични масла против главоболие

След напрегнат ден, изпълнен с много задачи и срещи с хора, често се случва да ви боли глава. Понякога болките се появяват още в ранния следобед и ви пречат да мислите или да правите каквото и да било. Ако страдате от тензионно главоболие, не е добра идея да посягате към болкоуспокояващите. Намалете стреса и тревогите, отделяйте достатъчно време за почивка, хранете се редовно – това ще реши проблема генерално. А междувременно, когато имате главоболие, използвайте силата на природата, за да се справите с него.

Масажирайте главата си с етерично масло от мащерка или розмарин

Нанасяте 1 – 2 капки етерично масло от мащерка или от розмарин на челото си и започвате да ги втривате с леки масажни движения в кожата си. Масажирайте със същото масло слепоочията и тила си. Ще изпитате бързо облекчение. В маслата от мащерка и розмарин се съдържа карвакрол – вещество, чието действие наподобява действието на нестероидните противовъзпалителни лекарства, като „Ибупрофен“ например.

Масажирайте се с етерично масло от мента

Като цяло ментата има успокояващ ефект. Ментовият чай успокоява стомаха, кремовете с мента за крака премахват болката и умората в стъпалата ви след дълъг ден, а етеричното масло от мента действа бързо и ефективно при главоболие.

Масажирайте слепоочията, челото, челюстта и тила си с 1 – 2 капки масло от мента. Ако кожата ви е чувствителна и се раздразва лесно, разтворете капката масло от мента в малко зехтин или вода и тогава се масажирайте.

Чай от джинджифил

Той има доста силно действие и се препоръчва при мигрена, защото потушава гаденето и действа освежаващо. Приятен е на вкус. Можете съвсем спокойно да пиете профилактично една чаша джинджифилов чай дневно или да си правите от него веднага щом започне да ви боли глава.

Билки и етерични масла против главоболие

Яжте бадеми

Дръжте в шкафчето на бюрото си пакетче бадеми. Когато започне да ви боли главата,  хапнете една шепа. Бързо ще усетите как болката отшумява, а вие се чувствате по-свежи, заситени и в кондиция.

Да се избавите от тензионното главоболие и то без да гълтате хапчета е изцяло във ваши ръце. Използвайте силата на природата и собствената си воля за водене на по-здравословен начин на живот и ще се справите.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top