Без хляб – последици

- какво се случва, когато спрете да ядете хляб- научете тук

Какво се случва, когато спрете да ядете хляб

Решили сте, че хлябът ви вреди и искате да го ограничите или да го премахнете изцяло от менюто си? Ако купувате хляб от магазина, а не го приготвяте у дома, това е много разумно решение. Фабричният хляб е с високо съдържание на подобрители и вредни за здравето ви вещества.

Добре е обаче да сте подготвени и за това какво се случва, когато спрете да ядете хляб и с какво да го замените, за да се чувствате във форма.

1. Отслабвате

Сваляте килограми много бързо и си мислите, че това е по-хубаво от сбъднат сън. Не бързайте да се радвате, защото всъщност не губите мазнини, а вода. Неяденето на хляб ще ви помогне да отслабнете наистина, но не точно по този начин.

2. Губите апетит

Преди да вземете решение да минете на диета без хляб сигурно често сте си мислели, че ако не изядете поне една филия с обяда след час-два ще сте гладни отново. Всъщност е точно обратното. Яденето на купен от магазина хляб повишава апетита. Причината е, че в него има рафинирани въглехидрати, които покачват нивото на кръвното захар и малко след това то рязко пада. Това сигнализира на мозъка, че отново сте гладни и вие похапвате още нещо след обилния обяд с 2 – 3 филии хляб.

Така че, ако не ядете хляб известно време, всъщност апетитът ви ще намелее и така ще ви е по-лесно да се борите с излишните килограми.

 Хляб

3. На мозъка ви не му стига енергия

Имате усещане за отпадналост, гади ви се, може да се появи безсъние. Усещате още лош дъх и сухота в устата. Разбира се, можете да избегнете всичко това. Важното е, въпреки че не ядете хляб, да приемате достатъчно въглехидрати, защото те са основният източник на енергия за мозъка.

4. Храносмилането ви се подобрява

Фабричният хляб затруднява храносмилането, често се случва от него да се подувате и да се чувствате зле. Тези проблеми ще изчезнат щом го изхвърлите от менюто си. За сметка на това ще хапвате повече зеленчуци и храни, богати на фибри. А това определено ще подобри храносмилането ви.

За да избегнете умората, липсата на енергия, лошото настроение (да, то също има общо с липсата на хляб в менюто ви), хапвайте варен ечемик, нахут, овесена каша, киноа, сладки картофи. Проявете търпение и постоянство, ако балансирате добре диетата си, ще се чувствате добре и без да ядете хляб.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top