Безсъние по време на пътуване

- как ще ви помогне хомеопатията

Обичате да пътувате, но често от вълнение, от смяна на климата или кой знае по каква причина не можете да спите първите няколко нощи, когато сте на ново място. Това ви проваля и първите дни от почивката. Апатични сте, уморени, понякога твърде раздразнителни.

Често пъти, за да си спестят този дискомфорт, хората прибягват до взимането на сътворни. Да пиете хапчета за сън не е особено добра идея. Те притъпяват чувствителността и ви вкарват в състояние по-близко до анестезията отколкото до естествения сън. Затова и на сутринта може да се чувствате леко замаяни и неразположени. Така или иначе отново няма да сте в отлична форма през първите дни от почивката си. Ето защо ви предлагаме да пробвате няколко хомеопатични лекарства по време на следващото си пътуване. Те със сигурност ще ви помогнат да спите добре без да предизвикват странични ефекти.

безсъниеНай-старата и изпитана рецепта е да изпиете 20 капки валериан, разтворени в чаша вода, веднъж половин час преди лягане и втори път непосредствено преди сън.

Пробвайте да пиете чай от портокалов цвят. 1 чаена лъжичка портокалов цвят се накисва за 5 минути в 1 чаша вряла вода. Готовият чай може, по желание, да се  подслади с мед. Пийте го бавно, глътка по глътка, един до два часа преди лягане.

За по-тежки случаи – чувствителни натури, които са били под голямо напрежение и все още не могат да свикнат, че са в режим на почивка – се препоръчва билкова вана с цветчета от липа. Слагате 1 шепа сушен липов цвят в 1 литър вряла вода. След 5 минути прецеждате готовия екстракт и го изливате във водата във ваната. Подходящата температура на водата е 37°C. Полежете в нея 15 минути и след това ще сте готови за сън.

Когато пътувате не ви се занимава с правене на отвари и чай? Тогава се посъветвайте с хомеопат, който ще ви предпише подходящото лекарство. Цинкум валерианкум обикновено се пие от хора, които са твърде чувствителни, нервни и се вълнуват лесно. Кокулус индикус се препоръчва при безсъние поради промяна на климата и в случаите, когато човек е твърде уморен, за да може да заспи.

Изпробвайте някоя от изброените рецепти или потърсете помощ от хомеопат. Без пълноценен сън няма как да си починете пълноценно.

Прочетете още:

Спокойният сън не е мит
За пълноценен сън след стресов ден
Психическо и емоционално здраве 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top