Бебешки пелени за лятото

Идва лято, а вашето бебе все още е с пелени...

Идва лято, а вашето бебе все още е с пелени. Ако не можете да си представите как ще се чувства, помислете си как бихте се чувствала вие, навлечена с ватиран панталон в някой юлски следобед.

За да облекчите максимално своето съкровище и то да си играе и гука на спокойствие, трябва да обърнете специално внимание на пелените, които избирате и да промените някои навици при употребата им.

Сменете найлоновите пелени с хартиени. Техният повърхностен слой пропуска въздух и позволява на бебешката кожа да диша.

Четете внимателно етикетите на опаковките. Трябват ви пелени, които имат изрично указана по-бърза абсорбция. Така ще съкратите времето, в което урината се докосва до кожата на бебето ви. Това определено ще го накара да се чувства по-комфортно и ще предотврати появата на обриви, дразнене и зачервяване. Бързата абсорбция е особено важна през нощта. Ако не се чувства мокро, бебето ви ще спи много по-спокойно.

Внимателно подбирайте размера на пелените. Те трябва да съответстват на възрастта и теглото на бебето. Ако пелените го стягат, кожата бързо ще се разрани, а жегата и потенето значително ще увеличат дискомфорта. Потърсете пелени, които са по-еластични в областта на кръста и краката, така че на бебето да му е удобно, а в същото време те да не пропускат.

При всяка смяна на пелените – препоръчваме ви да ги сменяте често – проверявайте дупето и бедрата на бебето за обриви. Там те се появяват най-рано и ще можете да реагирате навреме. Как да не се стига до обриви? Пелени, които позволяват на кожата да диша и сухо бебешко дупе – това е тайната.

 

Наблюдавайте вашето съкровище, докато спи, пълзи или се храни и много бързо ще забележите дали има някакви нередности. Лятото е прекрасен сезон за бебетата – те боледуват по-малко, можете да ги извеждате навън почти всеки ден. С малко съобразителност ще избегнете и неприятностите с пелените, и цяло лятото ще се радвате спокойно на слънцето заедно с вашето слънчице.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top