Бебешки пасти за зъби

- виж повече
Бебешки пасти за зъби

Доста сме писали за грижата за бебешките зъбки, но досега не сме обръщали специално внимание на пастите. Вие ползвате ли паста за зъби за вашето бебе? Каква?

Ако все още не сте се ориентирала, надяваме се да ви бъдем полезни.

На каква възраст трябва да е бебето, за да мия зъбчетата му с паста

Още с появяването на първото зъбче можете да започнете да ползвате паста. Първите няколко дни го правете само с бебешка четка за зъби, за да свикне съктровището ви с нея. След това започнете да добавяте паста. Слагайте съвсем малко от нея на четка, не забравяйте, че детето все още не може да я плюе. Колкото и да ви се струва безвредна пастата за зъби, не е добре то да я гълта.

Каква паста да ползвате

Задължително е да е без флуорид. А също и без изкуствени консерванти и оцветители. Важно е продуктът да е с антибактериални свойства и подсладител, който няма да увреди зъбите и венците.

Не си и помисляйте да ползвате паста за зъби за възрастни за детето си. По-добре обърнете внимание на био пастите. На всеки подобен продукт е написан възрастта, за която е подходящ. Съобразете се с препоръката на производителя.

Мога ли да ползвам гел за зъби вместо паста

Да, разбира се. Но и в този случай важи всичко, което ви препоръчахме за пастата – да е съобразен с възрастта на детето, без флуорид, изкуствени консерванти и оцветители.

zahngelЗъбният гел на TÖPFER е добро решение. 60% от съставките му са органични. Не съдържа флуорид и е безопасен при поглъщане.

В състава му влизат:

  • силициев диоксид – намалява образуването на зъбна плака, без да уврежда зъбния емайл;
  • ксилит – който защитава зъбките от поява на кариеси;
  • пшенични трици – почистват зъбите;
  • екстракт от невен – действа антисептично и противовъзпалително;
  • екстракт от розмарин;
  • екстракт от смирна – дезинфекцира зъбите и устата;
  • масло от копър – освежава.

Този гел можете да ползвате от появата на първото зъбче на бебо.

Ранният кариес е проблем за много висок процент от децата. Полагайте грижи за зъбите и венците на своето съкровище още от раждането му. Така ще намалите риска от кариеси и ще му създадете стабилни навици за почистване на зъбките.

Прочетете още:
Най-добрата четка за зъби за деца
Смущения при поникване на зъбките на бебето

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top