Бебешки инхалатор

- за какво е? Нужно ли е?

Инхалаторите обикновено се използват от деца и възрастни, страдащи от астма или от алергия. Това знаете и вие, нали? Всъщност, бебешките инхалатори се използват много често и за облекчаване на започващи простудни заболявания. През зимата, когато вашето хлапе е изложено на опасността да се зарази с някой вирус, да се разболее от грип, бронхит, ларингит и какво ли още не, то бебешкият инхалатор ще бъде ваш пръв помощник.

Как работи бебешкият инхалатор

Той е изключително лесен за ползване – само натискате един бутон. Поставяте вътре в инхалатора предписания от лекаря медикамент или препоръчаната билкова отвара, слагате маската на лицето на детето и натискате бутона. Някои инхалатори имат и допълнителна екстра – спират да подават лекарство при издишване.

Бебешки инхалаторПовечето модели имат формата на някое животинче, решени са във весели цветове или маската се комбинира с някоя играчка. Така за децата е по-лесно да приемат инхалатора и да го използват без страх.

Как да избера подходящия бебешки инхалатор

Разгледайте различни модели. Вижте кой с какви атрибути за инхалиране се предлага. Търсете продукт с висока разпрашителна способност. Тя е важна за по-ефективното усвояване на лекарството.

Проверете с каква вместимост е резервоарът.

Някои бебешки инхалатори са доста шумни. Ако се предполага, че вашият ще се използва често, защото детето ви страда от алергия или астма, по-добре е да се насочите към някой от по-тихите модели.

Дали в комплекта ще има маска и за дете и за възрастен също зависи от марката и модела.

Помнете, че ще трябва да поддържате бебешкия инхалатор в изрядно състояние. Затова е добре да се почиства лесно.

Проверете също от какъв материал са направени различните части, за да сте сигурни, че на вашето съкровище ще му е максимално комфортно, докато ползва инхалатора.

Разбира се, преди да купите инхалатора най-добре е да се посъветвате с лекаря на вашето дете. Със сигурност той ще е наясно с най-разпространените модели, които се предлагат на пазара и ще ви насочи към подходящия за вас.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top