Базово масло от морков

- страхотен ефект върху

Базовото масло от морков има страхотен ефект върху кожата и общото здравословно състояние на човека. Ще го намерите в нашата дрогерия, както и в най-близката до вас аптека. Можете сами да си направите маска за лице или ароматерапия. Нямате време да се занимавате? Прочетете повече за начина, по който влияе на човешкия организъм базовото масло от морков и след това си изберете козметични продукти, в които се съдържа.

То има жълт, кехлибарен цвят. Първоначалният му мирис е свеж и малко сладникав. Основният му аромат е тежък и пикантен.

масло от морков Според някои лекари и ароматерапевти базовото масло от морков помага при лечение на дерматит, екзема и псориазис. Като общ ефект, при хора без толкова сериозни кожни проблеми, то действа овлажняващо и ревитализиращо. Подходящо е за суха кожа.

Базовото масло от морков подпомага кръвообращението и съдейства за намаляване на мускулното напрежение. Има някои данни, че може да е полезно при лечение на хипертония и неврастения.

То е важна съставка от слънцезащитните продукти, спомага за по-добрата защита на кожата от слънчевите лъчи и за получаването на златист, равномерен тен. Установено е, че каротеноидите стимулират имунния отговор на организма при UV облъчване. А базовото масло от морков съдържа най-висока концентрация на каротеноиди. В неговия състав влиза също и витамин Е. Той намалява вредните ефекти от ултравиолетовите лъчи и се препоръчва при слънчеви изгаряния.

Кожата ви е груба и раздразнена? Потърсете рецепти за постигане на мека, свежа и влажна кожа, в които се ползва базово масло от морков. Каротинът ще освежи тена на лицето ви и ще хидратира в дълбочина.

Някои специалисти препоръчват употребата му и за възстановяване на суха и чуплива коса, а поддръжниците на алтернативната медицина смятат, че базовото масло от морков облекчава болките и сърбежа на бебетата при никнене на зъби.

За последното е най-добре да се консултирате с вашия педиатър.

Помислете също дали сте включили достатъчно моркови в ежедневното си меню. Доверете се на природата. Тя е най-силният лечител и винаги ни дарява с красота.

Прочетете още:

Масло от шеа

4 натурални рецепти за суха кожа 
Вълшебните свойства на аргана
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top